Tepebaşı Belediyesi’nin Venezuela’nın El Sistema örneğinden yola çıkarak oluşturduğu "İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası" yeni başarı öyküleri yazmaya devam ediyor.
Orkestra üyelerinden Naci Geçin, Erinç Yorgancıoğlu, Hüma Bilgetecan ve Nisa Duru Tarkan ilk kez yola çıktıkları müzik yolculuğunda Devlet Konservatuarı’nı kazanarak Tepebaşı Belediyesi’ni gururlandırdı. Müzik Koordinatörü Kaan Kıran, Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var çocuk Senfoni Orkestrası’nın, Devlet Konservatuarına yeni sanatçılar yetiştirmeye devam ettiğini söyledi. İkinci nesil orkestradan 4 kişinin Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarını kazandığını aktaran Kıran, başarılarından dolayı orkestra üyelerini tebrik etti.
"GELECEKTE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE, BAŞARI İLE DEVAM EDECEK"
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, orkestra projesinin sosyal bir proje olduğuna dikkat çekti. Konservatuar sınavlarını orkestra üyelerinin kazanmalarının mutluluk ve gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Ataç, "İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası sanatçı yetiştirme amaçlı değil. Sadece bir sosyal projedir. Çok güçlü temeli ve ilkeleri var. Çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, hep birlikte bir hedeflerinin olması gibi önemli noktaları var. İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestramızda veli, öğrenci ve eğitimciler arasında müthiş bir bağ kuruldu. Bu bağda doğal olarak başarı getirdi. Konservatuar sınavlarını kazanmaları mutluluk ve gurur verici. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Tahmin ediyorum bundan sonra daha da artacak. Bir buçuk yılda bu kadar başarı bence küçümsenecek bir konu değil. Bizim amacımız çocuk sayısını ve orkestra sayısını arttırmak. Gelecekte bütün Türkiye’ye örnek olan proje başarı ile devam edecek. Türkiye’nin İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestramızı takip etmesi, örnek alması gerekiyor" dedi.
"BİR BUÇUK YILDA ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞME KAYDETTİLER"
Projenin mimarlarından Prof. Dr. Ozan Tunca ise kısa bir değerlendirme yaptı. Tunca, "Çocuklarımız bir buçuk yılda çok büyük bir gelişme kaydettiler. Öyle ki
konservatuar sınavlarında bile yaptığımız çalışmalar sayesinde başarılı oldular. Eskişehir için, konservatuarın gelişmesi için oradaki öğrenci sayısını artması için çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Devlet Konservatuarı’nı kazanan çocuklarda müzik ile tanışmaları sonrası kendileri için yeni yaşamın başladığını belirterek, Başkan Ataç’a teşekkür ettiler.