Eskişehir Tepebaşı Belediyesi gerçekleştirdiği başarılı sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile örnek gösteriliyor.
Türkiye’de toplumsal yerel yönetim anlayışı ile insan, çevre, kültür, sanat ve spor alanında öne çıkan çalışmaları ile kendinden söz ettiren Tepebaşı Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilecek projede öncü ve yenilikçi bir belediye olarak yerini alıyor. CHP’li belediyelerin ve örgütlerin çalışmalarının daha iyi duyurulması amacıyla CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan proje ilk olarak 15 Temmuz Cuma günü saat 17.00’da Genel Merkez’de Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarının sergilenmesi ile başlayacak. Her hafta bir CHP’li belediyenin çalışmaları maketler, açıklamalar, sinevizyon ve görsel materyaller eşliğinde CHP Genel Merkezi’nde sergilenecek.
Proje hakkında bilgi veren CHP Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Sadece belediyelerimizin değil il ve ilçe örgütlerimizin de kendilerini anlatabilecekleri bir ortam oluşturacağız. Belediyeler ve örgütlerimiz, halkçı projelerini, siyasi çalışmalarını veya teknoloji, endüstri, tarım ve teknopark alanında sürdürdükleri başarılı çalışmalarını maketlerle ya da görsellerle sergileme şansı bulacaklar. Ayrıca belirli dönemler sonunda il, ilçe ve belediyelerimizin çalışmaları elektronik ortamda veya CD yoluyla kamuoyu ve basınla paylaşılacaktır. Belediyelerimizin ve örgütlerimizin projeye şimdiden büyük ilgisi var. Bu nedenle başvurular arasında yapılan kura çekilişi ile sıralama yapılmakta olup ilk olarak Eskişehir Tepebaşı belediyemizle projemizi başlatacağız. Tepebaşı belediyemizin tüm çalışmalarını, planladıkları projelerini sergileyeceğiz. Ayrıca bu belediyemiz, Türkiye’de sadece iki ilde bulunan elektrikli otobüsü de genel merkez bahçesine getirecek, geliştirdiği farklı hizmetlerin de beraberinde tanıtımını yapacaktır” dedi.
Ataç: “Örnek gösterilmek bizler için onurdur”
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimler ile ilgili gerçekleştireceği tanıtım çalışmasının Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile görücüye çıkacak olmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Ataç, “Tepebaşı Belediyesi, değişen dünya şartları içerisinde geleceği planlayan bir yerel yönetim anlayışını benimsiyor. Bu anlayış, halkla birlikte oluşturduğumuz karar mekanizması içinde insan odaklı çalışmalara öncelik veriyor. “Hayat Tepebaşı’nda” sloganı ile çıktığımız bu yolda CHP Genel Merkezi tarafından örnek gösterilmek bizler için onurdur” diye konuştu.