Tepebaşı Belediyesi bu yıl da hemen hemen her mahallesinde iftar sofraları kurdu. Bu sofralarda yaklaşık 150 bin vatandaş orucunu açtı.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ramazan ayı sonrası bir değerlendirme yaptı. Başkan Ataç, “Ramazan Ayı denince Eskişehir’de akla ilk Tepebaşı Belediyesi’nin iftar organizasyonları gelir. Yıllardır süren bu gelenek bu yıl da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 200 personelin özverili çalışması ile her gün yemekler yapıldı, masalar dizildi ve toplandı. Temizliğe de önem veren Tepebaşı Belediyesi, iftar yapılan sokaklarda da hemen temizliğe girişti” şeklinde konuştu.
“Bu bir ekip işidir”
Yapılan iftar organizasyonlarında ekip çalışmasının önemini vurgulayan Başkan Ataç, “Çalışma arkadaşlarımız artık tecrübe kazandı. Başka belediyelerden ‘bu işi nasıl yapıyorsunuz’ sorusunu defalarca duyduk. Her defasında ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladım. Tepebaşı Belediyesi’ndeki çalışma arkadaşlarımız Ramazan boyunca büyük fedakârlıklar göstererek çalıştı. Biz iftar yemeklerimizi aşevimizde kendimiz yapıyoruz. Kimseye bağımlı olmadan, tamamen kendi imkânlarımızla, vatandaşlarımıza sunduğumuz iftar menülerimizi hazırladık. Ne mutluyuz ki bu konuda en ufak bir şikâyet almadık. Yaklaşık 150 bin kişi iftarlarımıza katıldı. Tepebaşı’nın nüfusu 340 bin civarında, demek ki neredeyse Tepebaşı’nın yarısı ile iftar yapmışız. Geçen sene de aynı rakamlara ulaşmıştık. Daha önceli yılları da hesap edersek 1 milyondan fazla kişiyle iftar yapmış oluyoruz. Bu, o kadar mutluluk ve gurur verici bir durum ki vatandaşın belediyesine ne kadar güvendiğini ortaya koyuyor. Her şey vatandaşın güveni ile başlıyor. Onların iftarlarımıza gelmesi, güven ve güvenlik ortamının sıkıntılı olduğu ülkemizde Eskişehir’in verdiği mücadelenin simgesidir. Tepebaşı halkına şükranlarımı sunuyorum. Bayram tatili sonrası başlayacağımız yoğun çalışma temposunda bizler, şimdiden 2017 yılının Ramazan Ayı’nı düşünmeye başladık ve değerlendirmelerimiz yapacağız ve daha fazla vatandaşımıza ulaşacağız. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, Hayat Tepebaşı’nda ve biz personelimiz ile birlikte Tepebaşı’nda çalışmaktan gurur duyuyoruz” dedi.