Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Cumhuriyet Gazetesi’nin yazarlarına ve gazetecilere yönelik gözaltılara tepki göstererek iktidarın toplumsal muhalefeti susturmak istediğini öne sürdü.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar basın toplantısında şunları söyledi:
“İç çatışmayı körüklüyorsunuz, ekonomiyi tepe taklak etmekten çekinmiyorsunuz, yüzlerce yurttaşımızın, güvenlik görevlilerimizin toplu katliamlara tabi tutulmasını seyrediyorsunuz. Ülkemizi götürmek istediğiniz menzil, bu ülkeyi batırmak mıdır? Söyleyin. Muhalefeti toptan susturmaya yönelik gayretlere bir yenisi daha eklendi. Cumhuriyet Gazetesi’ne baskın düzenleyerek yazarları gözaltına alındı. Yapılan işin adli bir soruşturma olarak nitelenmesi söz konusu değildir. Doğrudan direktifle bu harekete girişildiği açıktır. Herkes bilir ki, Cumhuriyet Gazetesi’nin ne FETÖ denilen örgütle, ne de PKK ya da başka bir terör örgütü ile ilgisi yoktur. Ne darbeniz bizi yolumuzdan alıkoyabilir, ne dikta hevesiniz. Cumhuriyeti ve değerlerini sonsuza kadar yaşatma idealimizi yok edemezsiniz.”
CHP İl Başkanı Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a silahlı saldırıda bulunan kişinin ne serseri ne de meczup olmadığını belirterek, saldırganın kurulmuş bir militan olduğunu savundu.