Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği tarafından, 15 Temmuz gecesinde yapılan darbe girişimine karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
TÜGVA Eskişehir İl Temsilciliği üyeleri, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü girişinde toplanıp dualar ederek, darbe girişimine karşı tepkilerini ortaya koydular. TÜGVA Eskişehir İl Başkanı Fatih Sert, yaptığı basın açıklamasında 15 Temmuz gecesi yapılan hain FETÖ milislerinin milletin vergisiyle alınan silahlarla, masum kolluk kuvvetlerinin ve milletin kanını akıtarak, halkın iradesine kast ettiklerini söyledi. Milletin tanka, topa, tüfeğe, helikoptere ve uçağa aldırmadan canı pahasına bu darbe girişimini bastırdığını belirten Sert, “Bu uğurda canını veren şehitlerimizin ruhu şad olsun. Kanını canını bir an bile düşünmeden tankların önüne yatarak, önündeki yanındaki arkadaşlarının vurulduğunu göre göre, silahsız bir biçimde kurşunların önüne kendini atarak, yüksek tepelerdeki uzun namlulu silahlarla vurularak hayatını feda eden şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için millet iradesi yanındaki birlikteliğin tüm kurumların işbirliği içinde sürdürülmesi istisnasız bir zorunluluktur” dedi.
“Basın mensupları toplumsal sıkıntılarda öncelikli hedef”
Zor şartlar altında çalışan basın mensuplarının toplumsal sıkıntılarda öncelikli hedef olduğunu aktaran Sert, "Millet iradesine yönelik hain saldırılar karşı basınımızın olayların en başlarından itibaren dik duruşu sebebiyle öncelikle Türk halkının sizlerle gurur duyduğunu söylemek isterim. Bu menfur saldırıda da dik duruşunuz ile milletin gönlüne girerek dünya basınında mümtaz bir yere sahip oldunuz. Bombalanan polislerle birlikte, ağır silahlarla taranan halk ile birlikte sizler de bombalandınız, tarandınız. Millet ancak bu tür birliktelik ile gelecek hayali kurabilir. Üniversite yönetimlerimizin milli bir onur ve haysiyet taşıdığına dair inancımız tamdır. Hızlı bir şekilde verecekleri mücadelede 7’den 70’e, kadından yaşlısına bir millet olarak ölmediğini bildiğimiz şehitlerimizin ruhlarının coşkusu ile üniversite yöneticilerimizin aynı kararlılıkla devam etmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.