Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu’nun düzenlemiş olduğu konser büyük ilgi gördü.
Düzenlenen konsere Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve eşi Mürüvvet İnsel Günay, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu Şef İdil Çeliker yönetiminde Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen konserde dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. "Gönüller Yapmaya Geldik" konulu Yunus Emre’nin ilahileri ve şiirlerinin koro ve solo olarak seslendirildiği konser sanatseverlerden tam not aldı.
Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri ile Yunus Emre’yi okumaya ve anlamaya çalıştıklarını söyleyen Vali Yardımcısı Günay; "Bu çalışmaların ufacıkta olsa Yunus Emre’ye ve felsefesine sahip olan insanların sayısını artırarak katkıda bulunacağına inanıyorum. Eskişehir’de birbirini seven, saygıyla karşılayan ve hoş gören insanlar var" dedi.
Vali Yardımcısı Günay, korodaki gençlere Yunus Emre’nin şiirinden dörtlük okuyarak nasihatte bulundu. Yaklaşık bir saat süren konser sonunda sahneye çıkan Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Şef İdil Çeliker’i, koro üyelerini ve solistleri tebrik etti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.