Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.
Bedensel engelli vatandaşların hayatın içinde olmalarını sağlayacak projelere valilik olarak her zaman destek vereceklerini dile getiren Vali Çelik, engelli vatandaşların yaşamlarını daha kolay hale getirmek adına devletimiz tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Eskişehirlilerin engelli vatandaşlarımıza karşı çok duyarlı olduğunu bildiren Vali Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü kurulduğunu bildirdi. Vali Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak sözlerini bitirdi.
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Eşen de, Eskişehir Valiliğinin engelli vatandaşlara karşı olan duyarlılığını her zaman gösterdiğini belirtti. Engelli vatandaşların valilik binasındaki işlemlerini daha rahat yapabilmesi için bir dizi tedbir alındığını hatırlatan Başkan Eşen, “Engelli vatandaşların daha rahat işlerini görebilmesi için Valilik tarafından vilayet meydanına ve bina içerisine kabartma yürüyüş bantları konulmuştur. Görme engelli vatandaşlarımız için ise bina içinde kabartma yazı ile hazırlanmış kroki yerleştirilmiştir. Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız için de engelli asansörü daha modern hale getirilerek yenilenmiştir. Başta şahsınız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.