Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan “Odunpazarı Belediyesi Daktilo Müzesi”nin açılışı gerçekleştirildi.
Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in balmumu heykeli ve daktilosunun bulunduğu müzede, gazeteciler, siyasi liderler ve vatandaşların kullandığı tarihi daktilolar sergilendi.
Gerçekleştirilen açılışa, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Televizyon Yapımcısı Tayfun Talipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"MÜZELER BÖLGESİ OLACAK"
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yaptığı konuşmasında, Eskişehir’i müzeler bölgesi haline getirmek istediklerini ifade etti. Başkan Kurt, “İnşallah yakın zamanda bu müzeyi başka müzeler izleyecek. O konuda çalışmalarımız sürüyor. Bugün bize daktiloları bağışlamak suretiyle önümüzü açan ve yaptıkları bağışlarla müzemizi zenginleştiren bütün bağışçılara teşekkür ediyorum” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, daktiloların aslında konuşan makineler olduğunu ifade ederek, daktiloların bir dönem hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu, verdiği örneklerle anlattı. Müzeye, kullandığı çok sayıda daktilosunu bağışlaması nedeniyle televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu’nun adı verildi.