Odunpazarı Belediyesi, 22 sivil toplum kuruluşu, sendika ve çeşitli siyasi partilerin birlikte düzenlediği, ‘Sivas Katliamı Anma Programı’ kapsamında konser gerçekleştirildi.
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas olaylarında hayatını kaybeden aydınlar için düzenlenen konserde Tolga Sağ sahne aldı. Büyükdere Mahallesi Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı toprak sahada gerçekleşen konserde, binlerce insan duygu dolu anlar yaşandı. Konseri büyük bir beğeni ile takip eden vatandaşlar, konser sonunda sanatçı Tolga Sağ’ı dakikalarca alkışladı.
“BİR OLMALIYIZ, YANYANA OMUZ OMUZA DURMALIYIZ”
Konser sonunda konuşma yapan Tolga Sağ, “Çok anlamlı bir günde bir aradayız, gönüllerimizi birleştirdik. Unutmadık, unutturmayacağız hep bunu söylüyoruz. Ama onların canlarını feda ettiği gerçekten de uzaklaşmayalım. Eğer Türkiye’de aydınlık bir gelecek varsa, o bizim omuzlarımızda yükselecek. Bizden sonra gelecek kuşak bu aydınlık geleceği inşa edecek. Bütün yobazlara, gericilere rağmen biz bu ülkede mutlu olacağız. Ben en azından bizden sonraki kuşağın bunu göreceğine inanıyorum. Bu yüzden biz bu kültürü, bu inancı doğru aktaralım. Bizlere çok iş düşüyor. Konserin başından beri deyiş okuyorum. Bütün amacımız bu kültürü, bu inancı doğru yaşatmak, doğru taşımak” dedi.
Konser sonunda Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur Tolga Sağ’a teşekkür plaketi verdi.