Anadolu Üniversitesi öğrencileri, "Eskişehir’i engelsiz turizm kenti haline dönüştürme projesi" kapsamında, Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü üyeleri ile birlikte gezi düzenlediler.
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Yılmaz tarafından öğrencilere ders olarak verilen konu kapsamında, görme engelli sporcular güzel bir gün yaşadılar. Öğrenciler tarafından pilot bölge olarak seçilen Sazova parkındaki gezide, Minyatür park da gezildi.
Projeye katılan öğrenciler, yetkililere, Eskişehir’i "Engelsiz Turizm Kenti" haline getirmelerini ve kentte bulunan gençlerin de engellilere karşı duyarlı olmaları gerektiğini dile getirdiler. Görme engelli sporculardan Sinan Koç, "Gerçekten güzel bir gün yaşadık. Öğrenci arkadaşlarımız bize çok destek olarak mutlu ettiler. Ben; Süleyman Dindar, Gufran Tunçman, Çiğdem Gül, Ahmet Eymen Yamaç, Hilal Aktaş, Fatmanur Çalı, Aslı Çapa, Hüseyin Harmancı ve Sinan Kumru’ya bu projede bize destek oldukları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizlere samimiyet ve sevgiyle yaklaştılar. Güzel dostluklar edinmiş olduk. Sadece görme engellilere değil, tüm engelli bireylere karşı bu tür etkinliklerin yetkililer tarafından organize edilerek, devam etmesini istiyorum" dedi.