Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İnönü İlçesi’ni ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.
İnönü İlçesine giden Vali Çelik, ilk olarak Kaymakam Enver Özderin’i makamında ziyaret etti. İlçede yapılan çalışmalar hakkında Vali Çelik’e bilgi veren Kaymakam Özderin, 1963 yılında Eskişehir’e bağlanan İnönü’nün 1987 yılında ilçe olduğunu dile getirdi. İlçenin sanayisinden tarımına, eğitim durumundan turizmi hakkında bilgiler aktaran Kaymakam Özderin, Vali Çelik’i İnönü’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Kaymakamlık çıkışında ilçe meydanındaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Çelik, daha sonra İnönü Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Tahsin Çelik tarafından belediyenin ilçede yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir bilgi alan Vali Çelik, ardından İnönü Savaşları Karargahı Müzesi’ni gezdi.
Müze ziyaretinden sonra Vali Çelik, İnönü İlçesi’ndeki Havacılık Eğitim Merkezi’nde incelemeler yaptı. Merkez Müdürü Emekli Albay Seyit Yaylacı’yı makamında ziyaret eden Vali Çelik, merkezin sosyal tesislerini ve eğitim alanlarını gezdi.
Her yıl mayıs ve eylül ayları arasında uçuş-atlayış eğitimi verildiğini aktaran Yaylacı, İnönü Türk Hava Kurumu’nun en büyük hava eğitim merkezi olduğunu bildirdi. Yaylacı merkezin; Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise sayılı sportif havacılık eğitim merkezlerinden biri olduğunun altını çizdi.
Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezinin önemli bir hizmet verdiğini kaydeden Vali Çelik ise, verdiği bilgiler için Yaylacı’ya teşekkür etti. Eskişehir’in havacılık sektöründe büyük projelere imza attığını belirten Vali Çelik, havacılığa meraklı gençlerin yetiştirilmesine ön ayak olan merkez yönetimini kutladı. Sözlerinin arasında Vali Çelik, merkezi nitelikli personel yetiştiren önemli bir kuruluş olduğunu aktardı.
Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezi incelemelerinin ardından, İnönü ziyaretini tamamlayan Vali Çelik, ilçeden ayrıldı.