Eskişehir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Azmi Çelik, Müdür Dr. Kadir Demirel’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çelik, sigara ve alkolden uzak durmanın önemine dikkat çekti.
Toplumun sağlığını korumak için kalite standartlarına büyük önem verdiklerini dile getiren Müdür Demirel, Vali Çelik’in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktardı. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında izleme, araştırma, analiz, program geliştirme ve yürütme faaliyetlerini kaliteli personel ile uyguladıklarını kaydeden Müdür Demirel, halkın sağlığını tehdit eden konularda gerekli sağlık hizmetlerinin devreye girdiğini söyledi.
Vatandaşlarımızın çeşitli sağlık konularında bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Çelik, herkesin sağlığına dikkat etmesini istedi. Sağlık merkezleri arasındaki iyi bir koordinasyonun hizmet kalitesini arttıracağını söyleyen Vali Çelik, “Gelişen teknolojiye ayak uyduran sağlık hizmetleri, bu alandaki kaliteli çalışmalarını artarak devam ettirecektir” dedi.
Hareketli bir yaşam tarzı benimsemek ve hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmenin, sigara ve alkolden uzak durmanın önemli olduğunu söyleyen Vali Çelik, sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımızı zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak tutmamız gerektiği bildirdi.
Ziyarette Müdür Demirel, kentteki sağlık çalışmaları, sağlık yatırımları, yürütülen programlar ve projeler hakkında Vali Çelik’e bilgi verdi.