Muhacir Dernekleri Federasyon Başkanı Zihni Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.
Eskişehir’de yaşayan göçmenlerin bir çatı altında toplanmasının önemine dikkat çeken Vali Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın her tarafında Türk insanının huzur içinde yaşamaya çalıştığını aktaran Vali Çelik, Türk insanını; yardımsever, kardeşlik duyguları en üst düzeyde, birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir millet olarak nitelendirdi.
“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın mantığıyla birbirimize her zaman yardımcı olmalıyız” diyen Vali Çelik, Türk insanının nerede yardıma muhtaç olan biri varsa seve seve yardım ettiğini söyledi. Bizi biz yapan kültürel değerlerimize sahip çıkılmasını isteyen Vali Çelik, “Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlar olsa da bunu başarmaya hiçbir zaman güçleri yetmeyecektir. Kardeşliği ve yardımseverliği her zaman ön planda tutan Türk milleti, önemli bir misyonu yerine getirmektedir” dedi.
Göçmen kültürünü yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Zihni Çalışkan ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eskişehir’deki göçmenlerin huzur içinde yaşadığını bildiren Başkan Çalışkan, ziyareti kabulden dolayı Vali Çelik’e teşekkür etti.