Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajda, anne ve babalardan sonra hayatı öğreten öğretmenlere vefa ve minnet borcumuzun bulunduğunu ifade etti. Vali Çelik, “Mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, her zaman sevgi ve saygıyla andığımız öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü hep birlikte artan bir mutlulukla kutluyoruz. Anne ve babamızdan sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini sonsuz bir cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan, onların geleceğini inşa ederken özveri ve sonsuz bir sabır ile emek sarf eden tüm öğretmenlerimize olan vefa ve minnet borcumuzu bir kez daha hatırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan itibaren öğretmenlere önemli bir rol vermiştir”
Eskişehir Valisi Çelik mesajında, ecdadımızın savaş yıllarında dahi eğitime önem verdiğini ve öğretmenlerin topluma öncü olduğunu belirtti. Vali Çelik, şöyle devam etti:
“Ecdadımız savaş yıllarında, yoklukla ve düşmanla mücadele ederken dahi eğitime önem vermiş, öğretmenlerimiz engin bilgileriyle, vatan sevgisiyle topluma öncü olmuşlardır. Savaş sonrasında ise yeni Türkiye’nin temelleri atılırken de her alanda değişim ve gelişmeler konusunda topluma öncülük görevi üstlenmişlerdir. Evrensel ve yerel kültür mirasının iletilmesinde aracı rolü ve bireylerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine yönelik çabası nedeniyle, öğretmenlik bütün toplumlarda farklı bir yere sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan itibaren öğretmenlere önemli bir rol vermiştir. Nitekim Başöğretmen Atatürk; “Öğretmenler, Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” diyerek öğretmenlik mesleğinin misyonuna ve stratejik önemine dikkat çekmiştir. Başöğretmenimizin de ifade buyurduğu gibi; savaş meydanlarında kazanılan parlak zaferlerin köklü sonuçlar vermesi, bir irfan ordusu olan öğretmenlere bağlıdır. Yunus gönüllü öğretmenlerimizin gayretiyle çocuklarımızın gönlünde alçakgönüllülük, sabır, doğruluk, cömertlik, hoşgörü ve sadakat her zaman galip gelecektir.”
“Ülkemizin şekillenmesinde öğretmenlerimizin gösterdiği özveri ve emeğe yürekten teşekkür ediyoruz”
Ülkenin şekillenmesinde öğretmenlerin büyük özverisi ve emeği olduğunu da aktaran Çelik, mesajında şunları da kaydetti:
“2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlediğimiz Cumhuriyetimiz de “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller istediğinden, eğitim çalışmalarımızda bu temel eksen üzerinde şekillenmekte ve yükselmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin şekillenmesinde, öğretmenlerimizin gösterdiği özveri ve emeğe yürekten teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle; kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”