Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının basın olduğunu belirten Çelik, “1908 yılında Meşrutiyetin ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılmasının 108. yıldönümü olan bugün, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; özel hayat ile kişilik haklarına saygı çerçevesinde doğru, tarafsız ve hızlı biçimde haber vererek halkı aydınlatan ve kamuoyu oluşturan, demokrasinin önemli kurumlarından biridir. İlimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Ancak eleştiri sınırlarını aşan, gerçeği yansıtmayan ve mesnetsiz iddialarla haber ve yorum yapılmasının da, basının güvenirliğine zarar vereceğini göz ardı etmemek lazım” ifadelerini kullandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ ifadesinin, basının toplumu aydınlatma bakımından önemini ve mensuplarının üstlendiği sorumluluğu ortaya koyduğunu da kaydeden Çelik, şöyle devam etti:
“Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 108’inci yıl dönümünde, kamuoyunu basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız ve doğru bilgilerle aydınlatan, bilgilendiren, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlı olarak sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla görevlerini her türlü hava koşullarında özveriyle yerine getiren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, haber ajansları ve internet haber sitelerinin çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında aileleriyle birlikte sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.”