Eskişehir Valisi Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Karaçay Balkar Kültür Ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.
Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği tanıtım günleri programına katıldı. Program esnasında duygularını dile getiren Vali Çelik, eşi Emel hanımla birlikte Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin konuğu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktardı. Mutlulukların, birlik ve beraberliğin paylaştıkça güzel bir hal alacağını ifade eden Vali Çelik, "Böylesine güzel birliktelikleri yaşatan sizler gibi samimi ve güzel yüzlü insanlarla birlikte olmak beni ve eşimi çok memnun etmiştir. Kurumsal anlamda derneğin yaptığı anlamlı çalışmaları takdirle karşılıyorum. İnsanların bir araya gelmesi, beraber bir şeyleri paylaşması için vesile aramasına gerek yok. Sizlerin bu güzel birlikteliği, memnuniyet verici bir hadisedir. Vatanımıza ve milletimize hizmet etmenin yollarından bir tanesi de buna benzer birlikteliklerdir. Geçmişte birliğimizi bozmaya yönelik yapılan sıkıntıların bugün de günümüzde yaşanmaması için bu kardeşliğimizi kimseye bozdurmamalıyız. Yaşanan sıkıntılar ve sorunlar bizi birbirimizden ayırmamalı" dedi.
Kendine ve eşi Emel Çelik’e gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Vali Çelik, milli ve manevi değerlerimizin genç nesile iyi anlatılmasına vurgu yaparak sözlerini bitirdi.
1992 yılında kurulan derneğin amaçlarını açıklayan Eskişehir Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Korkmaz ise geçmişten gelen kültürlerini gençlere öğrettiklerini söyledi. Huzur ve güven içerisinde yaşadıkları Türk topraklarının bir bütün olduğunu belirten Başkan Korkmaz, derneklerinde 600 üye olduğunu bildirdi. Geçmişten gelen kültürlerini yaşatmak adına çeşitli faaliyetler yaptıklarından bahseden Başkan Korkmaz, "Bizler vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan insanlarız. Biz, atalarımızdan böyle gördük. Bizler, Karaçay Balkar halkı olarak bundan sonra da gelecek nesillerimizi bu doğrultuda yetiştireceğiz. Derneğim, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içerisinde çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra derneğin halk oyunları ekibi, Karaçay Balkar Halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu.