Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Jandarma Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Tuna, yayımladığı mesajda, jandarma teşkilatının görevlerini başarı ile yerine getirdiklerini ifade etti. Tuna, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak güzel yurdumuzun her köşesinde fedakarlık ve feragat gösteren, halkımızın huzur, can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışarak Türk milletinin sevgisini ve güvenini kazanan Jandarma Teşkilatımızın 177’nci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Jandarma teşkilatımız; toplumsal huzur, dayanışma, adalet ve insan haklarına saygı anlayışı içinde, emniyet ve asayişi sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir” diye belirtti.
“JANDARMA AZİZ MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE HER ZAMAN ÖZEL BİR YER EDİNMİŞTİR”
Jandarmanın, ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam edeceğini ve milletin gönlünde her zaman özel bir yeri olacağını belirten Vali Tuna, “Ülkemizin güvenliği ve halkımızın huzuru için halkla iç içe görev yapan jandarma; Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, üstün fizik ve moral gücüne sahip, nitelikli iyi yetişmiş personeli, ileri teknoloji ürünü modern silah, araç ve donanımı ile görev yaptığı her yerde terörle mücadele ve asayiş hizmetlerinin kanunun öngördüğü gibi gerçekleştirilmesinde, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özveriyle yapacağı görevlerle gurur kaynağımız olmaya devam edecektir. Jandarma; benimsediğimiz “İnsani Yaşat Ki Devlet Yaşasın” anlayışı ile halkımızla bütünleşmiş, halkımızın memnuniyetini kazanmış, aziz milletimizin gönlünde her zaman özel bir yer edinmiştir” diye ifade etti.
Vali Tuna, yayımladığı mesajında son olarak şunları dile getirdi:
“Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisiyle bütünleşen güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı büyük kahramanlıklarla yürüttüğü mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Jandarma Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için canlarını seve seve feda eden jandarma ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerini minnet ve şükranla anarken, yürütülen hizmetlerde emeği geçen jandarma personelini ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”