Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 10. sunu düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun gelenekselleşen “Yöresel Yemek Yarışması” yine farklı lezzetlerin çekişmesine sahne oldu.
Jürinin yarışmaya katılan yemeklerin arasında seçim yapmakta zorlanırken birbirinden renkli yemek sunumları da yarışmaya renk kattı. Tatlı, Hamur İşi, Et ve Sebze yemekleri olmak üzere dört kategoride gerçekleşen yarışmada toplamda 63 yemek yarışırken dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmada konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Yemek yarışmasına 83 yaşında bir büyüğümüz de geliyor. 17 yaşında genç kızımızda geliyor. Bugün burada birbirinden güzel lezzetler tadacağız birlikte. Bugün burada değerlendirmeler yapılacak. Buraya emek harcayarak, hünerlerini sergileyen her insan benim için birincidir. Tüm yarışmacıları şimdiden tebrik ediyorum“ dedi.
Yarışmaya her yıl olduğu gibi bu yıl da destek veren Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz de Başkan Ataç’a teşekkür ederek Türkiye’de bu kadar uzun süre devam eden bir yemek yarışmasının büyük başarı ve birikim olduğuna dikkat çekti.
Yarışma sonuçları şöyle:
HAMUR İŞLERİ: 1. Özgül Polat / Su Böreği 2. Nesrin Erdemir / Tava Lokumu 3. Zeynep Kopucu / Su Böreği 4. Hatice Yapraklı / Kabaklı Börekli
SEBZE YEMEĞİ:1. Nursel Özkılıç / Lahana Sarması 2. Elif Örs / Kuru Sebze Dolması 3. Zeliha Hocaoğlu / Zeytinyağlı Fasülye 4. Emine Sesver / Zeytinyağlı Lahana Sarması.
ET YEMEKLERİ:1. Naik Akkuş / Kuzu Kaburga Dolma, 2. Emine Emre / Fırında Güveç 3. Nevruz Şenler / Sorpa Çorba 4. Sinem Yardımcı / Sinopi Köfte
TATLILAR:1.Türkan Güllük / Baklava 2.Şükriye Arslanoğlu / Haşhaşlı Revani, 3. Nil Elmas Esen / Şekerpare 4. Ayşen Çavuş/ Tel Kadayıf