Eskişehir’de faaliyet gösteren Zeka ve Akıl Oyunları mağazası, şehit askerlerin çocuklarına ücretsiz olarak oyun hediye edecek.
Mağaza sahibi Ali Arı, her sabah gelen şehit haberleriyle güne başlamanın kendisini olumsuz etkilediğini anlattı. Şehitlerin emaneti olan çocuklar için her zaman elinden geleni yapmaya hazır olduğunu aktaran Arı,"Ülkemizin verdiği bu haklı ve büyük mücadelede hayatını yitiren askerlerimizin arkasında bıraktığı acılı aileler ve çocukları hepimizin içini burkuyor. Bu milli mücadelemizde askerlerimize cephede katkıda bulunmayı büyük bir milli şuurla isterdim. Ancak bu imkan elimde mevcut değil. Böyle olunca en azından ben ne yapabilirim diye düşündüm ve Eskişehir’e sunduğum Zeka Oyunlarını şehit çocuklarımıza da vermeyi kararlaştırdım" dedi.
"MAĞAZAMA BEKLİYORUM"
Her vatandaşın şehit ailelerine ve özellikle de çocuklara destek olmasının gerekliliğini ifade eden Ali Arı, imkanlar çerçevesinde duyarlılığın oluşmasını istedi. Şehit çocuklarını mağazaya beklediğini dile getiren Arı, "Kuşkusuz, bu çocuklarımızın acıları bir oyunla bitecek gibi değilse de en azından ailelerine yalnız olmadıklarını, acılarını yüreğimizde hissettiğimizi ve babalarının boşuna şehit olmadıklarını, onları unutmadığımızı da bu vesileyle anlatma imkanı bulacağım. Her milli şuuru yüksek Türk vatandaşının da elinden geldiğince şehitlerimize ve yakınlarına maddi ve manevi katkı sunması önce devletin sonra da biz vatandaşların görevi olmalıdır. Acısından gülmeyi unutan çocuklarımızın oyunlarımızla yüzü gülsün diye, her şehit çocuğumuza ücretsiz zeka oyununu seve seve vermek için mağazama bekliyorum" şeklinde konuştu.