Elbruz Bilge Özel Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yavuz Aydın, Okul Aile Birliği Başkanı Figen Ersin ve hafif zihinsel engelli öğrenciler, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.
Engelli vatandaşların topluma kazandırılması adına devletin yaptığı çalışmaları anlatan Vali Çelik, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engelli çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları topluma kazandırmak noktasında herkese görev düştüğünü söyleyen Vali Çelik; “Engelli çocuklarımız için kolaylaştırıcı ve topluma kazandırma amaçlı her türlü çalışma devletimizin ilgili kurumları tarafından yapılıyor. İlgili kurumlarımızın yanında, gönüllü kuruluşlarımız da devletimizin bu hizmetlerine katkıda bulunuyor, çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetler sunuyor” dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okulda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirten Müdür Aydın ise, okulda eğitim gören 56 öğrenciye mesleki eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi. Öğrencilere sosyalleşme yönünden yardımcı olduklarını kaydeden Müdür Aydın, sportif eğitim ve görsel sanatlarla öğrencilerin daha kolay eğitim aldıklarını ifade etti.
Ziyaretin sonunda Vali Çelik, günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.