Kahramanmaraş'ta görev yaptığı 3 yıllık sürede tek bir proje yapan onu da eline yüzüne bulaştıran Hayrettin Güngör, fahiş fiyat artışlarından şikayet etti.  Yılbaşında açılması gereken Önsen Köprüsü'nü yapan yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle köprünün yarım bırakılmasına tepkiler devam ederken, Başkan Güngör ise suçu fahiş fiyat artışlarında buldu.

Kendisini ziyaret eden bazı gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Hayrettin Güngör, Önsen Köprüsünün akibeti ile ilgili de bilgi verdi. 

"150 MİLYON VER YÜZÜMÜ DÖNERSEM NAMERDİM" 

İnşaat maliyetlerindeki artışın Kahramanmaraş’taki yatırımları da etkilediğine dikkat çeken Güngör, İmran Kılıç köprüsüne ilişkin şu bilgileri verdi: “Mütahit; yemin ederim şuan 150 milyon Türk Lirası ver, bu ihaleye yüzümü dönersem namerdim, diyor. Biz, bu ihaleyi 75 milyon Türk Lirasına verdik. İmran Kılıç Köprüsü (Önsen) bizim Çanakkale köprümüzdür. Mütahit haklı, biz de haklıyız. Fakat haklı olmayan fahiş fiyat artışları. Onları da çözeceğiz. Hiç bir projemizi eksik veya yarım bırakmayacağız." 

KAMUOYU MERAK EDİYOR

Önsen Köprüsünü yapan fimaya bugüne kadar ne kadar ödeme yapıldı? Firma aldığı ödeme karşılığında işin ne kadarını yaptı? Köprü nasıl yapılacak ve kaç liraya mal olacak? Firmanın kamuyu uğrattığı bir zarar var mıdır ve varsa bu zararın tazmini için hukuki yollara başvurulmuş mudur? 

AK PARTİ KANADI NE TEPKİ VERECEK?

Bu arada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün Önsen (İmran Kılıç köprüsü) ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın Ak Parti kanadında rahatsızlık yarattığı iddia edildi. Başkan Güngör'ün "Mütahit haklı, biz de haklıyız. Fakat haklı olmayan fahiş fiyat artışları" şeklindeki ifadesi tepki gördü. Bu ifadenin Ak Parti'ye zarar vereceği ifade edildi.