Bir el özellikle bazı şeyleri olduğu gibi göstermek yerine ülkenin milli duyguları ile oynuyor. 90’lar Türkiye’sini herkes bilir. Orada söylemler hep irtica büyük bir tehlike? Başörtüsü ne zaman gelecek? Merve Kavakçı’ya haddini bildiriniz!!! Gibiydi

**********
Yıl olmuş 2018 hala bunları tartışmamızı isteyen bir kesim olduğunu düşünüyordum. Bilerek ve isteyerek bu konuları bu noktaya getiriyorlar. Bakınız bir siyasi partinin etkin bir ismi kalkıyor; ‘Ezan Türkçe okunmalı’ diyor ve ardından bir sürü tartışma. Ülkenin dışında olan olayların üstü Türk milletine gösterilmemek için yine milletin yumuşak karnı olan DİN  seçiliyor. Bu konu hassasiyeti olsun veya olmasın herkesin ortak bir görüş bildireceği bir konu. Yıllarca ezanı Türkçe okuttular, dedelerimize kuran okuma yasağı getiren zihniyet tekrar gelmesin diye toplumsal reaksiyon gösteriyoruz. Ama reaksiyon gösterirken de ülkemizin dışındaki kanlı oyun yine kendine sahne buluyor 

******

Uzak değil daha 3 ay önce dolar manipülasyonu ile ülkenin altını üstüne getirmeye çalıştılar. Hükümet kaynaklı bir kriz değil, tamamen para baronlarının yine kanlı siyaseti sayesinde ülke bir anda 90’lar Türkiye’sini gördü. Hani bir laf vardır, ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar’ diye. Yine Türkiye’ye biçilen bir rol buydu. Ama atladıkları bir şey vardı, Türkiye sözde değil özde ve özde eski Türkiye değildi. Anında karşı bir atak ile doların ateşi düştü. Şimdi de yine son ve en hassas konu olan DİN kartı masaya açıldı. Kart dağıtıcıların planı yine aynı. Türkiye ve Türk halkı olanları bilmemeli. Yıllarca tarihi padişahları kötü bilen ülkenin evlatlarına yine manipülasyon ile bir oyun tertip edildi!!!!

*******
İstihbarat kitapları okuyan veya filmi izleyen herkesin bir bilgisi vardır. Orada bir ülke veya dizayn etmek istenilen konuların hepsinin çıkış tarihi birbiri ile alakasız gibi gösterilir ama sonuca giderken onların hepsi bir olur. Gelin yine yakın bir analiz yapalım, Gayrımeşru ilişki yaşayan iki sanatçının yaşadığı olaylar günlerden bu yana konuşuldu. Sonra bir tartışma programına çıkan bir partinin etkin bir ismi; ‘Ezan Türkçe okunsun’ dedi. Sosyal medya şövalyeleri günlerce bu olayı pompaladı. Ülkenin bir anda iki tane nur topu gibi konusu meydana geldi. Sonra ülkenin etkin bir bakanı bu sanatçıyı arayarak destek verdi!!!!!! Evet olay bir anda başka bir kulvara gitti. Sonra yine manidar bir şekilde, Edirne’de çarşaflı bir hanımefendi; ‘Atatürk İlah değildir’ dedi ve tutuklandı. Hayır ortada tutuklamaya dair bir amere var mı? Peki bu kızımız kendince doğru olanı yaptığını inandığı halde, birileri yine din kartı üzerinden neler yapmaya çalışıyor? Hani 90’lar siyasetinde Merve Kavakçı’nın meclise başörtüsü ile girmesi ile tırmanan siyaset, tırmanan tartışmalar gibi!!!! Biz sonradan olayların hepsinin niye olduğunu anladık. Hani şarkıda diyor ya ;’Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan.’ Hep sonradan aklımız başımıza gelmesin!!!!!


********
Saydığımız herşeyin birbiri ile alakası olmayabilir ama bir sonuca hizmet ettiğini düşünüyorum. Bakın 97’de ülkeden FETÖ Terör örgütü lideri Fetullah Gülen, nasıl çıkmıştı; ‘Beceremediniz artık bırakın’ dedi ve gitti. O gidişi biz 15 Temmuz’da daha net anladık. Herşeyin bir planın parçası gibiydi. Merve Kavakçı olayını daha sonra anladık, aczmendiler olayını daha sonra anladık. Bu son hadiselerin niye çıktığını ise şimdiden anlamak için uyanın ve dışarıda bizim olmamız ve Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti olan ile bağları kesmeye çalışıyorlar. Kullandıkları argüman ise 90’lar siyaset makası. Ortaya bir dedikodu at ve kenara çekil izle. Bunları konuşmayalım mı? Tabi ki konuşalım. Ama konuşmanın faydasına olacak şeyleri konuşalım. Ulusal konuların hepsi bana göre bir elin oyunu!!!!!!!