Merhaba değerli okurlar..

Ülkemizde ve dünyada son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar koronavirusle birlikte iyiden iyiye boyut değiştirmiştir.. 

Özellikle son zamanlarda gayrimenkul ve araç alım satımlarında  müthiş bir tutarsızlık söz konusu.

Bir hafta hatta bazen bir gün önceki fiyatlar ile bir gün sonraki fiyatlar arasında uçurumlar söz konusu olmaktadır.

İnsanların, özellikle maddi olarak orta ve alt kesim diye tabir edilen insanların en büyük hayallerinden olan ev ve araç sahibi olmak,devletin açıkladığı düşük faizli kredi ile biraz olsun hayal olmaktan çıkıp umuda ve hatta sevince dönüşmüştü.

Fakat dar gelirlinin hayali, mülk  sahiplerinin veya araç sahiplerinin pek umrunda değil gibi.

Bir süre önce evimi satamıyorum, aracımı satamıyorum diye yakınan mal sahipleri bugün bakıyoruz ki verilen fiyatları beğenmiyorlar.(Bunu özellikle yatırım için mal alıp satanlara söylüyorum. Yani elinde pek çok ev araç olanlar için..)

Elbette herkes kar etmeli, elbette herkes kazancını düşünmelidir. "Fakat bu durumu fırsata çevirip piyasaların çok üstüne satarak değil".

Oluşan bu ortam, halihazırda  evini aracını yükseltmek isteyen insanları da ister istemez tedirgin ediyor, alacağı malın yüksek fiyatından dolayı malını ucuz satmak istemiyor.

Bu konuda devletin daha ciddi bir çalışma yapması, piyasaların bu kadar serbest olmaması gerektiği kanaatindeyim. Görüyoruz ki ülkemizde sadece faiz oranlarını düşürmek gerçekten ev sahibi olmak isteyenlerin değil, yine mal saghibi olanların daha fazla mal sahibi olmalarına yarıyor..

Eğer bu kredi indirimleri, gerçekten ihtiyaci olan insanların ev sahibi olması amacıyla yapıldıysa sonuç başarısız. Çünkü serbest piyasadan dolayı mülk sahipleri bir gün önce 10 lira olan malını bir gün sonra 15 lira yaptı ve kimse buna mudahele etmedi.

Fakat bu indirimler sırf piyasalar hareketlensin fırsatçılar evini arabasını yüksek fiyata satsın diye yapıldıysa evet kabul  sonuç BAŞARILI..

Bu durum nereye kadar gider bilinmez.

Sonuç ne olur bilinmez.

Fiyatlar düşer mi artar mi bilinmez.

İnsanlar bu halde bile ev araç almalı mı bilinmez..

Evet kocaman bir BİLİNMEZLİK söz konusu.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

Sözlerime bir hadîs-i şerif ile son vereceğim.

“Her ümmetin bir fitnesi vardır. Benim ümmetimin fitnesi maldır.” (Tirmîzî, Zühd, 19)

Kalın sağlıcakla..