Kahramanmaraş kendine özgü yemekleriyle ünlü Kahramanmaraş'a gelen misafirlerimiz ne yemeli, hangi yemeklerden tatmalı ve nerede kalmalı? Tarhanası, dondurması, pul biberi, fıstık ezmesi, kurusu ile ünlü Kahramanmaraş'tan hangi hediyeler götürülmelidir?

Kahramanmaraş Akdeniz'in en doğusunda, Akdeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinde toprağı bulunan, aynı anda dört mevsimin birden yaşandığı ender güzellikteki şehirlerden biridir. Kahramanmaraş dediğimizde aklımıza her ne kadar dondurma gelse de saymakla bitirilemeyecek kadar çok yiyecekleri de vardır. Tarhana, pul biber, salça, kuruluklar, fıstık ezmesi, kiraz, incir, ceviz, cevizli sucuk, pekmez, basık, pestil, içli köfte, kelle paça bunlardan sadece bazılarıdır.

Kahramanmaraş her ne kadar tanıtımı zayıf da olsa, gelenlerin ayrılmakta zorlandığı muhteşem güzelliklere, tarihi dokulara ve tadlara sahiptir. Bu şehre gelip de en azından bir kaç gece konaklamadan giderseniz çok şey kaybedersiniz.

İşte şehrimize geldiğiniz zaman yapmanız gerekenleri bir sayfada yazıyoruz ki sizlere kolaylık olsun.

Birincisi; Mutlaka dondurma yemelisiniz. Kahramanmaraş'a gelip de dondurma yemeden gitmek olmaz.

İkincisi; Maraş mutfağına özgü yemeklerden mutlaka tadmalısınız. Böylece hayatınızdaki çok büyük eksikliklerden birini gidermiş olursunuz.

Üçüncüsü: Maraş'a özgü  yiyeceklerden hediye olarak götürmelisiniz ki sevdikleriniz sevinsin.

Dördüncüsü: Kahramanmaraş Kalesi, Ulu Cam, Kapalı Çarşı başta olmak üzere tarihi mekanları mutlaka gezmelisiniz.

Beşincisi: Mutlaka Maraş'ın enfes havasında bir gece konaklamanız gerekmektedir.

KAHRAMANMARAŞ'TA NE YENİR NE İÇİLİR

KAHRAMANMARAŞ'TA NEREDE KONAKLANIR