Magazin

2015 yılının en çok ses getiren akıllı telefonları

Abone Ol

Yıl içerisinde duyurulan onlarca akıllı telefon arasından yaptığımız bu derleme ile 2015 yılının akıllı telefon sektörünü kısaca gözden geçireceğiz.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Tabii ki listemizin başında satış rakamlarıyla sürekli gündeme gelen yeni iPhone modelleri var. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 2015 yılının en popüler akıllı telefonu olmayı başardı. Özellikle “chipgate” skandalıyla da bu durum pekişti. Apple, 3D Touch teknolojisiyle yıla damgasını vurdu.

Samsung Galaxy S6 Apple’ın daimi rakibi Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 listemizin ikinci sırasında. Telefon micro SD hafıza kartı yuvasına sahip olmamasıyla gündeme gelmişti. Satış rakamları firmayı pek tatmin etmese de firmanın yeni tasarım anlayışını yansıtması ve beraberinde gelen modeller ile Galaxy S6 bu listedeki yerini hak ediyor.

Nexus 5X ve Nexus 6P Bu cihazlar henüz ülkemizde satışa çıkmadı. Ancak gelmelerine kesin gözüyle bakıyoruz. Bu sebeple listemize dahil ettik. Google’ın en güncel Nexus modelleri Nexus 5X ve Nexus 6P sizlerle. Google tarihinde ilk kez bir yıl içerisinde birden fazla Nexus cihazı duyurarak dikkatimizi çekti. Bu telefonlar aynı zamanda parmak izi okuyucusuna sahip ilk Nexus telefonlar.

LG G4 Bugünlerde güncelliği yitirmiş, yerini LG V10’a bırakmış olsa da LG G4, deri arka kapağı ile ülkemizde büyük ses getirdi. Telefon, firmanın LG G2’den gelen mirasını devam ettirmeyi denedi ancak satış rakamları LG G2 ve LG G3’ü yakalayamadı. 2015 yılı içerisinde dikkat çeken modellerden biri oldu.

Samsung Galaxy Note 5 Phablet kategorisindeki cihazlar arasında lider kabul edilen Galaxy Note ailesi, bu yıl içerisinde yeni üyesine kavuştu. Dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa çıkan Galaxy Note 5, metal ve cam karışımı gövdesi ile dikkat çekti. Telefon, S-Pen kalemin ters sokulunca yuvayı kırması skandalıyla uzun bir süre konuşuldu.

Sony Xperia Z5 Sony Xperia Z5 ailesi bu listenin en yeni üyelerinden biri. Ancak Sony, telefonun duyurulmasından kısa bir süre sonra sözünü tuttu ve ülkemizde bu cihazı satışa çıkardı. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modelleri Türkiye’ye geldi. Xperia Z5 Premium ise yakın zamanda bekleniyor.

Asus ZenFone 2 2014 yılında ZenFone 4, 5 ve 6 ile sektörü adeta kasıp kavuran Asus, ZenFone 2’yi bu yılın başlarında duyurmuştu. Cihaz ülkemizde de satışa sunuldu ve uygun fiyatıyla yine odak noktası oldu. Asus ZenFone 2 ailesi, gerek kendisi gerekse alt versiyonları ile Türkiye’nin en sevilen akıllı telefonlarından.