Magazin

24 Haziran Kahramanmaraş Milletvekilleri Listesi Kimdir Hayatı Biyografisi

Abone Ol

Mahir ÜNAL 1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde doğan Ünal İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Ünal, aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilmektedir. 1992 yılında öğretmenlik görevine başlamıştır. Öğretmenlik görevinin sonrasında Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Özel bir Üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ünal bir vakıf Üniversitesinde MBA’ da Örgütsel Davranış dersleri de vermiştir. 2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır. Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Ünal daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal evli ve iki çocuk babasıdır. 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda ise AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini ifa etmektedir.

Ahmet Özdemir’ Kimdir? 1977 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Namık Kemal İlkokulunu bitirerek orta öğrenimimi İmam Hatip lisesinde; lise öğrenimimi ise Atatürk lisesinde tamamladı. 1996 yılında Dicle üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini yedek Subay olarak İzmir ve Ankara’da tamamladı. 13 yıldır Kahramanmaraş'ta avukatlık yapmaktadır. Evli ve Mustafa Bedirhan isminde bir oğlu var. İngilizce ve kısmen Arapça bilen Özdemir, 4 yıl Kahramanmaraş Barosu yönetim kurulu üyeliği ve baro saymanlığı görevlerinde bulundu. Beş yıl süreyle Kahramanmaraş Barosunda Adli yardım Komisyonu başkanlığı yaptı. (Ekonomik durumu olmayan insanlara hukuki yardım yapan kuruluş.) 2006 yılından 2013 yılına kadar Ak Parti İl yönetim kurulu üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem Seçim İşleri Başkanlığı görevinde bulundu. İl başkan yardımcısı iken 17/08/2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat ilçesine kurucu ilçe başkanı olarak Ak Parti Genel Merkezi tarafından atandı. Daha sonra 2014 yılı aralık ayında yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında Refah Partisi, Fazilet ve Saadet Partilerinde gençlik teşkilatında ve ana kademede il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. (Babası Mevlüt Özdemir Milli Nizam Partisi Kahramanmaraş kurucu üyelerindendir.) İlçe başkanı olduğu sürede 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti yüzde 64.5, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80.08, 2015 yılı 7 Haziran Genel seçimlerinde yüzde 69. 5 oy ve son olarak da 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde de yüzde 79.9 oy alarak nüfusu 300 binin üzerindeki ilçelerde Türkiye birincisi oldu. 24 Aralık 2015 tarihinde İl Başkanlığına atandı. Ahmet Özdemir 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler için AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde Ak Parti'den milletvekili seçildi.

Celalettin Güvenç, 1959'da Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Babasının ismi Halil İbrahim, Annesinin ismi Hürü'dür, İlk, orta, lise eğitimini Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 1984'de İçişleri Bakanlığında Kaymakam Adayı olarak başladı. Zonguldak Devrek, Çorum Kargı Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Hatay Altınözü, Şırnak Beytüşşebap, Gümüşhane Kürtün Kaymakamlığından sonra 2 yıl süreyle Adıyaman Vali yardımcılığı görevini sürdürdü. 1990-1991 tarihleri arasında dil eğitimi için 1 yıl süreyle ABD'de bulundu. 1995'de İçişleri Bakanlığında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı, 8 yıl bu görevi yaptıktan sonra 2002 yılında Bakan Danışmanlığı yaptı. 2003'de Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı görevine başladı. 2004 yılında Erzurum Valiliği, 2008 yılında Manisa Valiliği ve 2011 yılında Şanlıurfa Valiliği görevlerine başlayarak, 10 yıl Valilik görevinde yer aldı. 30 Mart 2014 Seçimlerinde Şanlıurfa'nın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 01 Kasım 2015 seçimlerinde Memleketi Kahramanmaraş'tan Milletvekili oldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi. 1997-1998 tarihleri arasında Mahalli İdareler Dergisi yayın danışmanlığı yaptı, aynı dergide mesleki makaleleri yayınlandı. Celalettin Güvenç, evli ve iki çocuk babasıdır.

İmran Kılıç kimdir? İşte İmran Kılıç biyografisi... İmran Kılıç, 3 Mayıs 1957 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. İl ve ilçelerde müftü olarak görev yapan Kılıç, radyo ve televizyonlarda programlar yaptı. Konferans ve panellere konuşmacı olarak katıldı. 26. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek meclise girdi. İmran Kılıç, Arapça bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Cihat Sezal kimdir? Mehmet Cihat Sezal 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Bölgesi, 5'nci sıradan millet vekili adayıdır. 8 Mayıs 1980 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Mehmet Cihat Sezal ilkokulu Atatürk İlköğretim Okulunda , ortaokulu Kahramanmaraş Ortaokulunda okuduktan sonra lise öğrenimini Fatih Lisesi’nde tamamladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu. Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını ise 2013 yılında tamamladı. 2002 yılında Kipaş Holding’te yönetici yardımcısı olarak iş hayatına atıldı. 2004 yılından itibaren sigorta sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurarak iş hayatını devam ettirdi. 2004 yılında Ak Parti Gençlik Kollarında başkan yardımcılığı ile siyasi hayatına başlayan Mehmet Cihat Sezal, 2009-2012 yılları arasında il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı; 2014 yılında il yönetim kurulu üyeliği ve 12 Şubat İlçe Koordinatörlüğü ,2015-2018 yılları arasında il başkan yardımcılığı ve Dulkadiroğlu İlçe Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 9 Ocak 2013 yılında KASİAD Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçilen Sezal, halen KASİAD Başkan Vekilliği görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda 2017 yılından itibaren Kahramanmaraş Emniyet Asayiş Derneği Denetleme Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Kahramanmaraş’ta ikamet eden Mehmet Cihat Sezal, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habibe Öçal kimdir? Habibe Öçal 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Bölgesi, 6'nci sıradan millet vekili adayıdır. 1968 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı.  Bolu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünü kazandı. Ancak başörtüsü yasağından  dolayı 1987 ile 1992 yılları arası okuldan uzaklaştırıldı. 1992 yılında çıkan aftan yararlanarak okula  devam ederek 1995 yılında mezun oldu. 1997-2005 yıllarında Kırıkkale’de sınıf ve Teknoloji ve  Tasarım Öğretmenliği yaptı. 2005-2007 yılları arasında ABD’de New Jersey eyaletinde Türk çocuklarına yönelik Türkçe ve Türk Kültürü dersleri verdi. 2007-2010 yıllarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda Program Değerlendirme ve Projeler Takip ve İzleme bölümlerinde gerçekleştirilen ‘Uzaktaki Yakınlarımız’ projesinin temelini oluşturdu ve ilk koordinatörlüğünü yaptı. MEB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunda görev alarak Sabancı Üniversitesinde Kadın çalışmalarında bulundu. Mesleki Teknik Eğitim ve Kadın Çalışmalarına yönelik bildiri ve makaleleri yayınlanmıştır. Birçok kadın çalışmalarına başkanlık yapmıştır. 2013- 2018 yılları arasında genelde 1 milyon özelde 450 bin üyesi olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanlığını yapmaktadır. Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli 3 çocuk annesidir.

Sefer Aycan Kimdir? Sefer Aycan 1963 yılında Kahramanmaraş Merkez İlçede dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamlayan Aycan, 1980 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve 1986 yılında bu fakülteden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Uzmanlık Eğitimine girdi, 1989 yılında uzman doktor oldu. 1997 yılında Halk Sağlığı Dalında Doçentlik ünvanını alan Sefer Aycan, Araştırma projelerinde görev aldı ve Gazi Üniversitesi 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunda Sağlık Ekonomisi, Epidemiyoloji, Sağlık Yönetimi dersleri aldı ve 1991-1992 yılları arasında GATA Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Yedek Subay olarak askerlik görevini bitirdi. Aycan, 1992-1995 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisi 1995-1997 yıllarında Yardımcı Doçent 1997-1999 yıllarında Doçent olarak görev yaptı. Özellikle Sağlık Ekonomisi, Sağlık Yönetimi, Çevre Sağlığı, Epidemiyoloji, Biyoistatistik dersleri okutan Aycan, Çok çeşitli araştırma ve projeler yürüttü ve 1996 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Kazaların Demografisi ve Epidemiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. 13 Temmuz 1999 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atanan Sefer Aycan, bu dönemde Ülkemizin çocuk felci hastalığından arındırıldığına dair belge alınması Ülkeye en büyük katkısıdır. Birinci basamakta çalışan sağlık personelinin ek ödeme alamasını sağlayan Sefer Aycan, 25.04.2001 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık görevine atandı. 21.yy Türkiye Sağlık Hedef ve Stratejileri çalışmalarını tamamlayan ve 24.12.2002 tarihinde Müsteşarlık görevinden ayrılarak, tekrar Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi Halk Sağlığı A.D da öğretim üyeliği görevine dönen Aycan, 25.2.2004 tarihinde Profesör oldu. Mayıs 2009 da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı A.B Başkanlıklarına seçildi. Halen Nisan 2013 tarihinde aynı zamanda Gazi Ü. Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığına atandı. 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden 25. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili oldu. Yayınlanmış on kitabı ve 100 den fazla makalesi vardır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Prof. Dr. Sefer AYCAN İngilizce bilmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin listesinde yeni isim ve yeni kurmaylardan birisi olan Prof. Dr. Sefer AYCAN Parti içi eğitim, siyaset ve liderlik okulundan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Faruk Atlı Biyografisi Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ Türkiye Doğum Tarihi : 1.1.1959 - Faruk Atlı Faruk Atlı,1959 yılında Kahramanmaraş'da doğdu.1976 Yılında Gaziantep İsmetpaşa lisesini bitirdi.1987 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladı. 1988-1994 yıllarında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı. 1997 yılında İstanbul Haseki Hastanesinde kulak-burun-boğaz ihtisasını tamamladı. 1997-2001 yılları arasında İstanbul'da özel hastanede çalıştı. 2001-2007 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde K.B.B. uzmanı olarak görev yaptı. 2002-2003 yıllarında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde başhekimlik görevi yaptı. 2002-2006 yılları arasında 2 dönem tabip odası başkanlığı yaptı. İhtisas sonrası serbest çalıştığı 1997-2001 yılları arasında MHP Bakırköy İlçe 2. Başkanı olarak görev yaptı. 2007 yılında 3. sıra 2015 yılında 6. sıra MHP Milletvekili adayı oldu. 2007’de Kahramanmaraş Devlet Hastanesinden emekli olduktan sonra halen Kahramanmaraş’ta bir özel hastanede KBB Uzmanı olarak görev yapmaktadır. 27. dönem İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayıdır.