Magazin

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adaylığında öne çıkan isimler

Abone Ol

Mustafa Poyraz 2002-2014 yılları arasında 12 yıl Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Poyraz'ın adı milletvekilliği için geçmeye başladı. Başkanlığa mutlu bir şekilde veda eden Poyraz'ın "milletvekilliği" sözü aldığı iddia edilmişti. Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Fatih Mehmet Erkoç adını açıkladığı törende Mustafa Poyraz hakkında söylediği övücü sözler "milletvekili olacak" yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

Mustafa Poyraz'dan önce Belediye Başkanlığı yapan son üç isim Ali Sezal, Veysi Kaynak ve Hanefi Mahçiçek, milletvekili olarak meclise girmişti. Eğer Saadet Partisi / Ak Parti geleneği devam ederse Mustafa Poyraz'ın da meclise girme ihtimali yükseliyor. Ancak Mustafa Poyraz'ın teşkilatla ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'la arasının iyi olmadığı bu yüzden şansının kalmadığı da iddialar arasında.

Mustafa Poyraz'ın milletvekilliği için adım atıp atmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Mustafa Poyraz dışında Ak Parti'de adı milletvekilliği için geçen diğer isimler şunlar:

7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimlerde aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Kahramanmaraş'ta 2011 Genel Seçimlerinde 106 aday adayı temayül yoklamasına girmişti. Bu seçimde de Ak Parti'de aday patlaması yaşanması bekleniyor.

2011'de Ak Parti'den 68 kişi il başkanlığına, 32 kişi ise Genel Merkeze aday adaylığı başvuru dilekçesini vermişti. 6 milletvekiliyle birlikte aday adaylarının sayısı 106 kişi olmuştu.

Hamit Bülent Eken 24. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı... 7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimler için ortaya ilk olarak çıkan Hamit Bülent Eken 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti'den 7. sıradan aday olmuştu. Eken ön seçimlerde de büyük başarı sağlayarak 8. sıraya yerleşmişti. Hamit Bülent Eken çalışmalarına erken başladı ve ilçeleri gezmeye başladı. Eken'in ön seçimlerde ilk sıralarda yer almak için çalıştığı iddia ediliyor.

Mahmut Arıkan 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti’den aday adaylığı için Ticaret Borsası Başkanlığı görevinden istifa eden Mahmut Arıkan ön seçimde 2. sırada yer almasına rağmen aday gösterilmemişti. İş dünyasının desteğini alan Arıkan'ın 7 Haziran 2015'de yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olacağı konuşuluyor. Mecliste iş dünyasından bir temsilcinin olmamasının Arıkan'ın şansını yükselttiği konuşuluyor.

Mehmet Sabancı Kahramanmaraş siyasetinin çok yakından tanıdığı bir isim olan Mehmet Sabancı, 2014'de yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde meydanlara çıkmıştı. Gelecek hafta seçim bürosunu açacağını duyuran Mehmet Sabancı'nın da iş dünyasının temsilcisi olarak mecliste yer alabileceği konuşuluyor.

Nursel Reyhanlıoğlu Uzun zamandır AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüten Nursel Reyhanlıoğlu'nun aday adaylığı konusunda karar verme aşamasında olduğu konuşuluyor. Ak Parti'nin bu dönem iki kadın aday göstereceği konuşulurken bu iddia kadın adayların sayısında artış olacağı şeklinde yorumlanıyor. Reyhanlıoğlu kadın adaylar arasında favori isimler arasında yer alıyor.

Dr. Gökhan Gökşen Kahramanmaraş siyasetinin yakından tanıdığı Gökhan Gökşen ilk olarak 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti Milletvekili aday adayı olarak siyaset sahnesine adım attı. Yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarla adını duyuran Gökhan Gökşen geçen yıl yapılan seçimlerde Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de aday adayı olmuştu. Gökşen'in 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde yine Ak Parti'den aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İdris Tezcan Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan'ın kardeşi olan İdris Tezcan 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti Milletvekili aday adayı olmuş ve ön seçimlerde aldığı yüksek oy oranıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Andırınlı işadamı İdris Tezcan'ın genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili olmak için meydanlara ineceği konuşuluyor.

Faruk Aksu 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Karacasu Belediye Başkan adaylığı ile adını duyuran Eğitimci Faruk Aksu, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmuş ve ön seçimlerde ciddi bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Faruk Aksu'nun milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edebileceği konuşuluyor.

Mehmet Uğur Dilipak ARMADAŞ Genel Müdürü Mehmet Uğur Dilipak uzun yıllar Ak Parti İl Teşkilatında görev yaptı. Bu dönem Ak Parti yönetimine girmeyen Uğur Dilipak teşkilatın adayı olarak Meclise girmek istiyor. Dilipak milletvekili aday adaylığını her mekanda dile getiriyor.

Ayşe Kazlı 2011 Genel seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe Kazlı, temayül yoklamasında en çok oy alan kadın aday olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Ak Parti'nin iki kadın milletvekili adayı göstermesi durumunda Kazlı'nın şansının ciddi randa artacağı konuşuluyor.

Cemal Tanrıverdi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı olan Cemal Tanrıverdi'nin de aday olacağı konuşuluyor. Cemal Tanrıverdi'nin teşkilatın adayı olarak listeye girebileceği konuşuluyor.

Ali EŞİN Ak Parti camiasının yakından tanıdığı, daha önce Ak Parti Merkez İlçe yönetim kurulu üyeliği de yapan bir isim. Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak çalışıyor. Aday adaylığını ilk açıklayanlardan biri. Genç ve dinamik bir aday adayı olarak meclise girebileceğini düşünüyor.

Ali Özdemir İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ali Özdemir, 1970 Kahramanmaraş doğumlu. TÜMSİAD Kahramanmaraş şubesi yönetim kurulu üyesi olan Ali Özdemir 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday adayı olduğunu açıkladı ve çalışmalara başladı.

Cengiz Onaran Sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan Cengiz Onaran 1984 doğumlu. Cengiz Onaran'da aday adaylığını açıkladı ve çalışmalarına başladı.

Sufyan Emiroğlu Aslen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden olan Süfyan Emiroğlu, başarılı bir bürokrat olarak göze çarpıyor. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Ulusal Bor Araştırma Merkezi'nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Emiroğlu çok güçlü Ak Parti'den milletvekili adayı olarak ismi güçlü geçenler arasında gösteriliyor.

Sefer Turan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık döneminde yakın çalışma ekibinde yer alan ve Sefer Turan Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı olarak görevine devam ediyor. Sefer Turan'ın milletvekili adaylığı için görevinden istifa edip etmeyeceği merak konusu.

Prof. Dr. Orhan Doğan KSÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan 2011 yılından yapılan genel seçimlerde Ak Parti'den aday adayı olmuştu. KSÜ Rektörlüğü'ne de aday olan ve kurada kaybederek YÖK'e adı gitmeyen Prof. Dr. Orhan Doğan'ın yine aday olabileceği konuşuluyor.

Cafer Tatlıbal Bir önceki dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili olan Cafer Tatlıbal 2014'de yapılan genel seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de adaylığını koymuştu. Tatlıbal'ın 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olacağı konuşuluyor.

Muzaffer Çaylı Ak Parti'nin Kahramanmaraş'taki 1 numaralı üyesi olan işadamı Muzaffer Çaylı, 2011 yılında yaplan genel seçimlerde ve 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti'den aday adayı olmuştu. Muzaffer Çaylı'nın 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olacağı ihtimali yüksek görülüyor.

Veysi Kaynak Geçen dönem Ak Parti Milletvekili olan Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın yeniden aday adayı olabileceği konuşuluyor.

Serdar Erdoğanyılmaz Hukukçu ve İnşaat Mühendisi olan Serdar Erdoğanyılmaz, geçen yıl yapılan genel seçimlerde Ak Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmuştu. Serdar Erdoğanyılmaz'ın bu seçimlerde de aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor.

Prof.Dr. Rafet Bozdoğan Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Rafet Bozdoğan için her seçim döneminde aday haberleri ortaya atılıyor. Bu dönemde aday söylentileri daha güçlü şekilde çıkmaya başladı. İddialara göre Başbakan Ahmet Davutoğlu Prof.Dr. Rafet Bozdoğan'a milletvekilliği teklif etti.