Magazin

Aziz'in 'Dilruba'sı Damla Sönmez kalçasına kadar inen dekoltesi ile olay oldu

Abone Ol

Damla Sönmez, geçtiğimiz günlerde ‘O Ses Türkiye Yılbaşı Özel’ programına konuk olarak katılmış ve burada Murat Boz ile aralarında yaşanan etkileşim, hayranları tarafından yeni bir aşkın başlangıcı olarak değerlendirilmişti. Damla Sönmez, şimdi de kalçasına kadar inen sırt dekoltesiyle adından söz ettirdi.

Takipçilerinden kısa süre içerisinde binlerce yorum ve beğeni alan Sönmez, bu pozuyla sosyal medyayı salladı.

1987 yılında İstanbul'da doğan Damla Sönmez, Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra Paris'te Tiyatro eğitimi aldı.

Türkiye'ye döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi'nde oyunculuk bölümünü bitiren Sönmez, Mimar Sinan Üniversitesi'nde yarı zamanlı olarak piyano ve keman eğitimi aldı.

2004 yılında yer aldığı ‘Camdan Pabuçlar’ dizisiyle ekran macerasına başlayan ünlü oyuncu; ‘Emret Komutanım’, 'Rise of Empires: Ottoman', 'Bir Aşk Hikayesi', ‘Türkan’ ve ‘Çukur’ gibi çeşitli projelerde oynadı.

Damla Sönmez, 2009 yılında “Bornova Bornova” filmindeki rolüyle 46. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde “Umut Veren Genç Yetenek” ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde “Genç Cadı” ödüllerine layık görüldü.

2015 yılında 18. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'de, festivalin Festival Genç Başkanı görevini yürüten Damla Sönmez, “Deniz Seviyesi” filmindeki rolüyle de 21. Altın Koza Film Festivali ve Milano Uluslararası Film Festivali (MIFF) 'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu.

Aynı zamanda Damla Sönmez “Savaş” oyunundaki rolü ile Yeni Tiyatro Dergisi’nden “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

Sönmez, son olarak dijital projelerden biri olan ‘Saygı’ dizisinin ikinci sezonunda Nejat İşler, Miray Daner, Boran Kuzum ve Erkan Can ile başrolü paylaştı.

Şimdilerde ‘Aziz’ dizisinde ‘Dilruba’ karakterine hayat veren başarılı oyuncu, performansıyla dikkat çekmeye devam ediyor.