Magazin

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (30 Ocak - 6 Şubat)

Abone Ol

Bay Turner Tür: Dram – Biyografi Cannes Film Festivali'nde başrol oyuncusu, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Timothy Spall'a En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıran ve Oscar ödüllerinde dört ayrı başlıkta aday olan Bay Turner haftanın bir diğer güçlü filmi. İngiliz ressam J.M.W. Turner'ın inişli çıkışlı ve inanması güç hayatını anlatan filmde Spall'a Paul Jesson, Doroth Atkinson ve Marion Bailey eşlik etmiş. Yönetmenlik koltuğunda ise efsane isimlerden Mike Leigh var.

Foxcatcher Takımı Oscar ödüllerinde En İyi Yönetmen, Erkek Oyuncu, Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı dallarında aday olan film bu haftanın en dikkat çekici projelerinden. Filmin başrollerinde Mark Ruffalo, Steve Carell ve Channing Tatum bulunuyor. Madalyalı güreşçi Mark Schultz, 1988 Seul Olimpiyatları'na bir ekip oluşturmak için John du Pont adlı zengin adam tarafından davet edilir. Shultz ise kardeşi Dave'den bağımsız olabilmek için teklifi kabul eder. Du Pont ise oldukça hırslı ve ürkütücü bir adamdır.

İçimdeki Ses Tür: Komedi Son olarak Yeraltı adlı edebiyat uyarlamasında karşımıza çıkan Engin Günaydın, senaryosunu da yazdığı İçimdeki Ses adlı komedi filmiyle geri döndü. Çağrı Bayrak'ın yönettiği filmin başrollerinde Günaydın'a Leyla Lydia Tuğutlu ve Füsun Demirel bulunuyor. Annesi ile yaşayan ve özgüveni yerlerde olan Selim günlerden bir gün spor salonunda Ayşıl adında bir kadın ile tanışır. Kadın inanılmayacak derecede güzeldir ve enteresan bir şekilde Selim'den hoşlanır. Adam bu işe anlam veremez ve Ayşıl'ın aşkı karşısında ne yapacağına şaşırır. İşin içine hacdan yeni dönen annesi de girecektir.

Üçkağıtçı Mortdecai Tür: Komedi – Polisiye Görevimiz Tehlike ve Dünyalar Savaşı gibi filmlerin senaristi David Koepp'in yönetmenliğini yaptığı Üçkağıtçı Mortdecai, Don't Point That Thing at Me adlı romandan uyarlanmış. Başrollerde ise efsane oyunca Johny Depp, Ewan McGregor ile Gwynet Paltrow bulunuyor. İngiliz asilzadelerinden Charlie Mortdecai, devlete olan borçları yüzünden zor günler yaşamaktadır. Bir çare bulması gerekirken restorasyonu ile uğraşılan Goya tablosu çalınır. İngiliz Gizli Servisi ise Mortdecai'e tabloyu bulma görevi verir çünkü tablo önemli bir sırrı beraberinde taşımaktadır.

Timbuktu Tür: Dram Yönetmenliğini Abderrahmene Sissako'nun yaptığı Timbuktu haftanın en sert filmlerinden. Radikal bir dinci grup tarafından ele geçirilen Timbuktu bölgesinde bir ailenin yaşadığı dramı anlatan filmin başrollerinde Abel Jafri, Hichem Yacoubi ve Kettly Noel yer alıyor. Oscar adaylığı da olan filmin festivallerde de büyük ilgi gördüğü ve son yılların en dikkat çekici yapımları arasında yer aldığını da not düşelim.

Yapışık Kardeşler Tür: Komedi Oyuncu ve TV sunucusu olarak tanıdığımız İlker Ayrık ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturuyor ve filmin de başrolünde karşımıza çıkıyor. Ayrık'a Hakan Bulut, Suzan Kardeş, Erdal Tosun ve Ivana Sert eşlik etmiş. Doğuştan yapışık olan ve böyle yaşayan ikiz kardeşler Halim ile Selim çok mutlu bir hayat sürmektedirler. Evlenmek istediklerinde ise bu durumun pek de hoş olmayacağını anlayan kardeşler ayrılabilmek için İstanbul'un yolunu tutarlar.

Yedinci Oğul Tür: Fantastik – Macera Mongol filmi ile rekorlara imza atan Sergey Bodrov bu kez de ünlü bir fantezi roman serisinin ilk kitabını beyazperdeye taşıyor. The Spook's Apprentice adlı romandan uyarlanana Yedinci Oğul'un başrollerinde ise Jeff Bridges, Julianne Moore, Kit Harington ve Djimon Hounsou yer alıyor. Hayalet olarak bilinen şövalye grubunun son temsilcisi Usta Gregory, ölen son çırağının ardından yenisinin bulmak için yollara düşer. Yedinci oğlun yedinci oğluna ulaşan Usta ona önemli görevi için destek olacak, şeytani Malkin Ana'yı yok edebilmesi için yanında olacaktır.