Magazin

Çerkes kadınlar bu hafta 'cıngırdış' adlı yemeği hazırladı

Abone Ol

Eskişehir'de Kafkas Mutfağına ait tatları meraklılarıyla buluşturan kadınlar bu hafta 'cıngırdış' adlı yemeği hazırladı.

Eskişehir'de Kafkas Mutfağına ait tatları meraklılarıyla buluşturan kadınlar bu hafta 'cıngırdış' adlı yemeği hazırladı.

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen yemek kursunda her ay Çerkes mutfağına ait farklı bir yemeğin çalışması yapılıyor.

Daha çok kadınların katıldığı kursun amacıysa lezzetli yemekler yapmanın yanı sıra Kafkas kültürünün de yaşamasını sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda bir araya gelen 15 kadın, Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesinin uygulamalı mutfak dersliğinde gerçekleştirdikleri etkinlikle 'cıngırdış' ya da 'haldımuş' diye bilinen, beyaz et ve hamur ile hazırlanan yemeği sergiledi. Kursiyerler hep birlikte hazırlıkları tamamlandıktan sonra sofra kurarak yemeklerin tadına baktı

Cıngırdış çerkezlerin çok meşhur bir yemeğidir. Et ile yapanlarda var ama cıngırdış tarifinde orijinali tavukla yapılanıdır. Mutfak:Kafkas Porsiyon:3 Hazırlık:30 dk. Pişirme:25 dk.

Cıngırdış Tarifi İçin Malzemeler 1 tavuk göğsü + kalçası 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağ Pulbiber Cıngırdış Hamuru için malzemeler 3 su bardağı un Tuz Su

Cıngırdış Yapılışı Buyrun gelsin cıngırdış tarifimiz. Tencerede tavuk göğüs ve kalça ,tuz haşlanır. Tavuk eti didilip bir kaba alınır. Un, tuz, su ile biraz sert bir hamur yoğurulur. Hamurdan bezeler yapılır. Her beze rulo sarılır. 2 parmak enliliğinde kesilir. 4 Parmağımızla hamura hızlıca bastırıp kendimize doğru rulo olacak şekilde çekiyoruz . Bütün hamuru aynı şekilde yapıp, unladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Tavuk suyunda haşlıyoruz. Haşlanan hamuru servis tabağına alıyoruz. Üzerine didilmiş tavuğu yerleştiriyoruz.

Cıngırdış sosu hazırlama Bir tavada tereyağ eritip,salça, ezilmiş sarımsak, pulbiberle sos hazırlıyoruz Hazırladığımız cıngırdış sosu tavuğun üzerine gezdiriyoruz.