Magazin

Dünyada En Gizemli Canlılar

Abone Ol

Endozezya'da kıyıya vuran 15 metrelik deniz canlısının türü hala keşfedilemedi.

Endonezya, Seram Adası'ndaki Maluku bölgesinde kıyıya vuran 15 metrelik deniz canlısını konuşuyor.

Kıyıya vurdmadan birkaç gün önce hayatını kaybettiği düşünülen 'gizmeli deniz canlısı'nı keşfeden Asrul Tuanakota, yerel basına yaptığı açıklamada ilk başta bir tekne zannetiği canlının daha önce grülmediğinin altını çiziyor.

Tuanakota bu iddiasında yalnız değil. Zira yetkililer de henüz bu canlıyı tanımlayabilmiş değil.

İngiliz Telegraph gazetesinin ulaştığı Marine and Coastal Resources Management (Deniz ve Kıyı Kaynakları Müdürlüğü) yetkilisi canlının deforme olmuş bir balina olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Tuanakota'nın keşfinden sonra plaj turist akınına uğradı.

Hindistan'daki bir fotoğrafçı, Madhya Pradesh şehrindeki bir anne maymunun yavrusu için ağladığı anı yakaladı. Anne maymunun baygın yavrusu kucağındayken ağladığı fotoğrafın sahibi 31 yaşındaki Avinash Lodhi, "Bu fotoğraf benim yüreğime dokundu. Çünkü tüm fotoğrafçılık kariyerim boyunca böyle bir şey görmemiştim" dedi. Fotoğrafı çektikten sonra anne ve yavru maymunun yanına diğer maymunların da geldiğini söyleyen Lodhi'ye göre, yavru maymun birkaç dakika sonra ayılarak kendine geldi. Ladhi, fotoğrafı çektiği ana dair şunları söyledi: "Her şey o kadar hızlı gelişti ki, fotoğrafı çektiğim an ne olup bittiğini anlayamadım. Anladığımda ise, yaklaşık 1 saat konuşamadım. Böylesi bir ana sık rastlanmıyor, özellikle de hayvanlar için."

Kazakistan'ın Almatı şehrinde yaşayan sıradan bir aile, kendi mutfağında bulaşık yıkayan rakunu görünce şaşkına döndü.

Ev sahipleri davetsiz misafiri hemen videoya kaydetti. Görüntülerde mutfak küvetine biriktirilen bulaşığı musluktan akan suyla yıkamakta olan sevimli hayvan iş başındayken görülüyor.

Rakun ev işlerini birkaç kırılan tabakla atlatıyor.

Bölgede sık rastlanmayan hayvanın eve nasıl ve nereden geldiği belli değil.

Sosyal medya kullanıcıları rakunun vahşi olduğuna dair, evcil olup başka evden kaçıp geldiği hakkında çeşitli yorumlarda bulunuyorlar.

Wagner Figueiredo isimli binici trafik kazasında hayatını kaybedince ailesi atı Cowboy'u da cenaze törenine getirmeye karar verdi.

Cenaze törenine getirilen Cowboy'un sahibine vedası sosyal medyayı salladı.

Brezilyalı Pandora komik ve meraklı bir köpek. Bahçede gezmeyi çok seviyor ve bazen gezintilerinden komik sürprizlerle dönebiliyor. Bu sefer kazarken bulduğu sürpriz ise çok komik. Öyle ki, Pandora şirinliğiyle sahibi Lucas Alves Magalhaes'i gülme krizine sokmuş.

Lucas Alves Magalhaes köpeğin gezmeden gelinceki halini görüp kahkahalara boğuldu.

Sahibi Lucas Alves Magalhaes, önce Pandora'nın ağzında ne olduğunu tam anlayamadı ve onu yanına çağırdı.

Pandora'nın kafasını kaldırdığında köpeğin ağzında ne görsün... Pandora meğer takma diş takıp gelmiş!

Lucas Alves Magalhaes, bu takma dişin kendisinden bir önceki yaşlı ev sahibinin olabileceğini düşünüyor.

Norveç'in Aurland kasabasında yaşayan 80 yaşındaki Mette Kwam'ı iki günde bir özel bir arkadaşı ziyaret ediyor..

Norveç'in ünlü haber kanalı NRK'ye konuşan kadın son üç yıldır bir geyiğin kendisini pencereden ziyaret ettiğini söyledi. Son üç yıldır her sabah ve öğlen vakti geyik gelip Mette'nin penceresinin önünde duruyor. Mette, NRK'ye "Penceremin önünde durup benden ekmek istiyor" dedi.

Şimdi geyiğin ismi bile var. Mette ona Flippen adını verdi. Geyik bir de pasta yemeye bayılıyor. Tanışmaları ise çok ilginç oldu. Geyik sürekli evinin etrafında dolanıyordu ve bir gün kadının penceresine doğru zıpladı. Mette ve en iyi arkadaşı olan geyik Flippen, Norveç'te tanınmaya başladı. Aurland'teki avcılar Flippen'i avlamamak için çok dikkatli davranıyorlar.

Mette, NRK'ye "Nisan ayında dağa göç ediyor ve kasım ayında geri geliyor. Hep tek başına oluyor. Pencerenin önünde bekleyip pastasını bekliyor" dedi.