Magazin

Dünyanın en şişman çocuğu Arya Permana zayıfladı!

Abone Ol

Endonezya'da yaşayan 12 yaşındaki Arya Permana, dünyanın en şişman çocuğu olarak dünya gündemine oturmuştu. Hareket etmekte zorlanan çocuk 80 kilo verdi.

12 yaşındaki Arya, geçtiğimiz sene 'dünyanın en şişman çocuğu' olarak gündeme gelmişti. Kiloları yüzünden yaşıtları gibi hareket edemeyen Endonezyalı çocuk sıkı bir zayıflama tedavisine alınmıştı.

Habertürk'ün Daily Mail'den aktardığı habere göre normal kiloda dünyaya gelen çocuk, 2 yaşından sonra hızla kilo almaya başlayınca hareketleri kısıtlanmaya başladı

Çoğunlukla uyuyan Arya'nın kilo almasındaki en büyük etken günde 5 öğün yediği sağlıksız gıdalar...

Arya fazla kiloların verdiği sıkıntı yüzünden ne okula gidebiliyor ne arkadaşlarıyla oyun oynayabiliyor.

5 dakikadan fazla ayakta duramayan Endonezyalı çocuk gün geçtikçe artan nefes darlığını çekmeye başlayınca ailesi tarafından doktora götürüldü.

Doktorlar Arya'nın ameliyat olmazsa öleceğini söyledi. Küçük çocuk çok ciddi bir mide ameliyatı geçirdi.

Artık eskisi kadar yemek yiyemeyen Arya'dan sevindirici haber geldi.

190 kilo olan Arya Permana, 80 kiloya yakın kilo verdi. ABC'ye konuşan Arya kilo vermekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi ve konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Artık eskisinden daha az yemek yiyorum. 6 kaşık yediğimde doyuyorum. Şekerli yiyecek ve içecekler yasaklandı, özellikle şekerli içecekler.

Artık futbol, tenis, badminton oynayabiliyorum. En önemlisi her gün okula gidebiliyorum." Arya'nın doktorları küçük çocuğun tedavisinin devam ettiğini belirtti.