Magazin

En sağlıklı 25 yiyecek ve faydaları

Abone Ol

İşte en sağlıklı 25 yiyecek ve faydaları

MUZ: Bir orta boy Kalbi koruyan potasyum için kusursuz bir kaynaktır.

AHUDUDU: Bir kap Sağlıklı hücrelerin ölümüne karşı koyar, kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir.

PORTAKAL: Bir büyük boy Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için birebirdir ve eşsiz bir C vitamini kaynağıdır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır.

KİVİ: Bir adet Portakaldan bile daha fazla C vitamini sağlar, E vitamini kaynağıdır ve antioksidan koruma sağlar. Ayrıca potasyum, magnezyum ve çinko açısından da zengindir.

NAR: Bir kap nar tanesi C vitamini ve potasyum açısından diğer tüm meyveleri döver desek yalan olmaz. Ayrıca diğer meyvelere göre daha az kalori taşır. Her gün yenen nar kanser riskini azaltır.

YABANMERSİNİ: Bir kap Gözleri korur, yüksek kan şekerini azaltır, hafızayı ve kavramayı artırarak beyne fayda sağlar.

GREYFURT: Bir büyük boy Düşük kalorilidir, besin değeri çok yüksektir. Diyete yardımcı olur, cildi temizler, sindirimi dengeler, enerji verir, kanser riskine karşı faydalıdır.

MANDALİNA: Bir küçük boy Portakaldan daha fazla antioksidan özelliği vardır. Hastalık riskini azaltır, kiloyu dengelemeye yardımcı olur.Klinik çalışmalar mandalinanın, Tip-2 diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını göstermiştir.

AVOKADO: Bir adet Neredeyse 20 farklı vitamin ve mineral barındırır. Üstelik bu vitaminlerin çoğu vücut tarafından hemen absorbe edilir. Örneğin avokado doymuş yağ yerine geçerek kilo vermeden bile kalp hastalığı riskini azaltabilir.

DOMATES: Bir orta boy Besleyici bir enerji deposudur. Kansere karşı en etkili silahlara sahiptir. Yüksek antioksidan özelliği ile hücrelerdeki DNA'yı korumaya yardım eder. Kanserojen maddelere karşı koyan enzimleri de güçlendirir.

PAZI YAPRAĞI: Bir kap ÇİĞ pazı yaprağı Sebzelerin Voltranı desek abartmış mı oluruz? A, C, E ve hatta K vitamini deposudur.

MANTAR: Bir kap çiğ mantar Buyrun bakalım. Önerilenin aksine bizim pişirip veya haşlayıp yediğimiz bir şey daha. Kanserle mücadelede etkili bir antioksidan olan mantar.

LAHANA: Bir kap çiğ lahana Koyu yeşil lifli lahana, Doğa Ana'nın güneş gözlükleri gibidir. İçindeki vitaminler retinadaki pigmentlere nüfuz ederek güneşin yıkıcı ışınlarını emer.

PATLICAN: Bir kap pişmiş Kalp hastalıklarına karşı eşsiz bir silahtır. Hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

BROKOLİ FİLİZLERİ: Yarım kap Cildimiz, akciğerlerimiz, böbreklerimiz ve karaciğerlerimiz durmaksızın vücudumuzu zehirli toksinlerden arındırır.

REZENE: Bir soğan Bir çeşit vitamin kokteylidir. Antioksidandır. C vitamini, faydalı lifler ihtiva eder.

TATLI PATATES: Bir orta boy pişmiş tatlı patates Normal beyaz patatesten biraz daha fazla doğal şeker taşır. Bir büyük boy tatlı patates günlük A vitamini ihtiyacından daha fazlasını barındırır.

SARIMSAK: Bir diş Bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi korur ve etkili bir antiviraldir (yani virüslere karşı etkilidir)

ŞEKER PANCARI: Bir kap pişmiş şeker pancarı Çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ve tansiyonu ve düşük dansiteli kolesterolü düşürmede yardımcıdır.

ISPANAK: Bir kap çiğ ıspanak Müthiş bir folik asit kaynağıdır. Yani gebelikte bebeğin gelişimini destekleyen vitaminlere sahiptir.

KARNIBAHAR: Bir kap doğranmış çiğ karnıbahar Kanserle mücadelede müthiş destek sağlar. Vüdumuzun doğal toksinlerden arınma sürecine yardımcı olur. Hücreler üzerinde serbest radikallerin neden olduğu stresi azaltır.

SOĞAN: Bir kap pişmiş soğan C, B6, manganez, potasyum ve faydalı lifler açısından çok besleyici bir kaynaktır. Alerji semptomlarını azaltmada, iltihapla mücadelede ve kalp sağlığını desteklemede eşsizdir.

BAL KABAĞI: Bir kap pişmiş bal kabağı Faydalarına göre en ucuz sağlık kaynaklarından biridir. Hücrelerin gelişiminde ve göz sağlığında çok etkilidir. Sarı-kavuniçi renkli bal yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşı mücadelede bile etkilidir.

TUNA BALIĞI: Uzmanlar tüm insanlara, fakat özellikle de hamile veya emziren kadınlara tavsiye eder. Beyin gelişimini güçlendirir, kalp ve damar hastalıklarının oluşmasında önleyici etkileri vardır.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Bir dilim İçinde bulunan lifler kolon kanseri riskini yüzde 40 azaltır, sindirim sisteminin sağlığını korur.