Magazin

Engellilerin askerlik sevinci

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta 40 engelli temsili askerlik uygulamasına katıldı. Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 40 engelli için General Mehmet Hayri Tarhan Kışlası'nda tören düzenlendi. Bir günlüğüne de olsa üniforma giymenin gururunu yaşayan engellileri aileleri yalnız bırakmadı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 40 engelli için General Mehmet Hayri Tarhan Kışlası'nda tören düzenlendi. Bir günlüğüne de olsa üniforma giymenin gururunu yaşayan engellileri aileleri yalnız bırakmadı.

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra tören alanına gelen engelli askerlerin ellerine Garnizon Komutanı Albay Kerim Açar'ın eşi Şennur Açar ve aileleri tarafından kına yakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin eden askerlere terhis belgeleri de verildi.

Albay Açar, törende yaptığı konuşmada, askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olduğunu söyledi.

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun onurunu ömür boyu taşıdığını belirten Açar, "Güçlü bir toplum, her vatandaşa ilgi gösterilerek ve sorunlarına çözüm gösterilerek yaratılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman milletin yanında olmayı kendine ilke edinmiştir" dedi.

Engelli askerler adına konuşan Mustafa Çakmak ise kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Etkinlik geçit töreniyle sona erdi. Programın ardından engelli askerler yakınlarıyla fotoğraf çektirdi, bazı ailelerin tören sırasında duygulandıkları gözlendi. Törenin ardından engelli askerler davul zurna eşliğinde oynadı.

Hatay'da bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılan 80 engelli, Serinyol 121. Jandarma Er Eğimi Alayı'nda düzenlenen törende yemin etti. Aileleriyle kışlaya gelen engelliler, kendilerine verilen kıyafetleri giyerek bir günlük asker olmanın sevincini yaşadı.

Engelliler Haftası kapsamında Malatya'da da 24 engelli bir günlük temsili askerlik yapmanın heyecanını yaşadı. 2. Ordu Komutanlığı Altay Kışlası'ndaki programda, engelliler kabul ve kayıt işlemleri yapıldıktan sonra askeri kıyafetlerini giydi.

Temsili askerlik uygulamasına Yozgat ve Malatya'dan katılan engelliler, üniforma giyerek, bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

Yozgat'ta da 11 engelli, temsili askerlik yaptı. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine, engellilerin yanı sıra aileleri ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, yemin etti.

Garnizon Komutanı Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, askerlik mükellefiyetinin "asker millet" kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu belirtti.

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu yaşadığını vurgulayan Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engellilere bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyetinin 2002 yılından itibaren Engelliler Haftası’nda icra edildiğini kaydetti.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında 11 engellinin bir gün süreli temsili askerlik yapacağını kaydeden Albay Yıldırım, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve engelli askerlere terhis belgeleri verildi.

- Malatya Engelliler Haftası kapsamında Malatya'da da 24 engelli bir günlük temsili askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

2. Ordu Komutanlığı Altay Kışlası'ndaki programda, engelliler kabul ve kayıt işlemleri yapıldıktan sonra üniformalarını giydi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelli askerler, yemin etti.

Burada konuşan 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, askerlik görevinin kutsal olduğunu belirterek, "Bugün bünyemize katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 24 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak biraz önce huzurlarınızda yemin ettiler. Bu kutsal ocağa katılan her bir genç süresi ne olursa olsun burada bizim evladımız olur. Buraya katılan 24 evladımız da bir gün süreyle bizim evladımız olmuştur" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan tören geçişinden sonra 24 engelli askere terhis belgeleri verildi. Bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı törene, Altay Kışlası Alay Komutanı İstihdam Kurmay Albay Rıdvan Yücel Yıldız, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan bomba imha uzmanları, askerlerin aileleri katıldı.

Temsili askerlik yapan Nuri Muhammet Sevindi'nin annesi Tülay Sevindi, çok mutlu olduğunu belirterek, "Oğlum hiç askere gidemeyecek diye düşünüyordum. Onu böyle görmek beni çok duygulandırdı. Bunu benim gibi olan anneler anlar. Duygularımı anlatamıyorum çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum. Minnettarım bize böyle bir şey yaşattıkları için" diye konuştu. Nuri Muhammed Sevindi de askerlik yaptığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.