Magazin

Göz doktoruna gideceklerin dikkatine!

Abone Ol

Dış dünyayı algılamamıza yardımcı olan gözler, insan vücudunun en hassas organı olarak görev yapıyor.

Baktığımız cisimlerden yansıyan ışınların öncelikle gözün önündeki saydam tabaka (Kornea) ve içindeki mercek (Lens) tarafından kırılarak gözün en arka kısmında yer alan ve sinir liflerinden oluşan “Retina” tabakası üzerinde odaklanır ve cismin görüntüsü optik sinir vasıtasıyla beyindeki görme merkezine ulaşır.

Bu durumların aksinin meydana gelmesi veya birinin eksik kalması halinde ise birçok görme problemi ortaya çıkar.

Amerika içerisinde yapılan bir araştırmaya göre insanların %63‘ünün gözleri bozuk ve çoğunun bundan haberi yok. Bu durumu baz alarak kolları sıvayan EyeQue ekibi, göz muayenesini akıllı telefon üzerinden yapabilmenize imkan tanıyan bir cihaz üretti.

Doktora gitmeden evde kendi kontrollerini yapmanıza imkan tanıyan EyeQue, EyeQue Personal Vision Tracker (EyeQue Kişisel Görüş İzleyicisi); karmaşık bir optik cihaz olan Miniskop, Android ve iOS üzerinden çalışan myEyeQue uygulamasından oluşuyor.

Uygulamanın kullanımı ise oldukça basit. Ücretsiz uygulamayı indirdikten sonra Miniskop‘u akıllı telefonunuza bağlamanız ve üzerine gözlerinizi yerleştirerek ekranda gördüğünüz çizgileri üst üste gertirmeye çalışmanız, bir sonuç almak için yeterli oluyor. Buradan elde edilen ölçüm, patentli EyeQue Cloud üzerinden tıpkı bir göz doktorunun reçetesinde görebileceğiniz gibi sferik, silindirik ve aks değerleriyle size geri dönüyor.

Bir soruna çözüm olmanın yanı sıra sosyal sorumluluk anlamında da çalışmalarını sürdüren EyeQue ekibi, Hollanda’da faaliyetlerini devam ettiren sosyal sorumluluk kuruluşu TWOBILLIONEYES ile ortak bir çalışma yürüterek, başta Kenya olmak üzere dünyanın birçok farklı noktasındaki ihtiyaç sahiplerine düşük maliyetli veya ücretsiz gözlük sağlamaya çalışıyor.

EyeQue bir Kickstarter kampanyası ve hedef olarak belirledikleri 25 bin Doları şu an neredeyse üçe katlamış durumdalar. Bu da demek oluyor ki cihazın seri üretimine en kısa zamanda başlanabilir.