Magazin

Hangi pekmezin neye faydası var?

Abone Ol

Keçi boynuzu pekmezi: Kansızlığa karşı en iyi ve en etkili pekmezdir. Tadı ağır olduğundan yemesi pek keyifli değildir. Ancak faydaları müthiştir; -Cinsel gücü artırıcı pekmezdir. Ayrıca sperm sayısını artırıcı özelliği de kesinlik kazanmıştır. -Çocuk sorunu yaşayan bireyler tarafından tüketilmesi önerilir. -Kalbi destekler. -Kolestrolü düşürücü ve tansiyonu dengeleyici etkisi vardır.

-Keçiboynuzu pekmezi dişler için dermandır. Dişlerinizde sorun varsa mutlaka bunu deneyin. Dişleri ve diş etlerini besler derdinizin devası olur. -Kansızlığa karşı ön koruyucudur. -Kemikleri güçlendirici özelliği vardır zira kalsiyum deposudur.

-Keçiboynuzu pekmezinin az bilinen özelliği bağırsakları çalıştırdığı için çok iyi bir zayıflama aracı olmasıdır. -Çocuklar ve hamile bayanlar için protein değerleri bakımından çok faydalı olduğu için bu grubun özellikle tüketmesi yararlıdır. -Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko minerallerini içerir -Akciğer rahatsızlıklarına karşı da keçiboynuzu pekmezi önerilmektedir.

Andız pekmezi- Andız ağacı meyvesinden elde edilmektedir. Özellik ile alerji, basur, kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, Gut, çocuklarda öksürük, yetişkinlerde alt ıslatma sorununun dermanıdır. -Andız pekmezi eşsiz bir öksürük şurubudur. Geçmeyen inatçı öksürükleri anında yok eder.

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Prof.Dr. Ahmet Maranki andız pekmezinin eşsiz olduğunu belirterek faydalarını şöyle sıraladılar; -Saç dökülmelerini önler -Ağızda oluşan yaraları giderir -Ateş düşürücü özelliğe sahiptir -Balgam söktürür ve bronşite çok iyi gelir -Kanı temizler karaciğeri korur. -Dalağı koruyucu özelliğe sahiptir -Gut hastalığını önleyicidir -Alerji, kaşıntı ve egzama, sedef hastalığına çok faydalıdır. -Kalbi ve damarlarını korur -Vücudumuzdaki biriken toksinleri dışarı atmamıza yardımcı olur.

-Bağırsak sistemi için oldukça faydalıdır. Özellikle bağırsakta oluşan parazitleri etkisiz hale getirir, ishal ve basur oluşumu da engeller. -İdrar yolları için mükemmel bir şifalı bitkidir. İdrar yollarında oluşan iltihabı temizler bunun yanında idrar tutukluğu ve böbrek taşlarına iyi gelir.

-Yetişkinlerde alt ıslatma sorunu için çok faydalıdır. -Cildimiz içinde oldukça şifalı bir bitkidir. Cildimizde oluşan çıbanlara veya iltihaplara krem haline getirip sürüldüğünde toplar ve dışa atımını sağlar.

Dut pekmezi- Dut Pekmezi ülkemizde en çok yapılan ve hemen her eve giren pekmez türlerinden biridir. Dut temizleyici özelliği sebebiyle özel şifalar barındırır.

-Kansızlık derdi olanlar mutlaka tüketmeli. Zira dut pekmezi diğer muadilleri gibi bir numaralı kan yapıcıdır. -Mide hastalıklarında özellikle de ülser hastalığına karşı dut pekmezi çok iyi geldiği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. -Astım ve bronşit hastalıklarında rahatlatıcı etkisi vardır. -Soğuğa ve soğuk algınlığına karşı dut pekmezi, vücut direncinizi ve vücut ısınızı arttırıcı özelliğe sahiptir. -Sporcular için enerji kaynağıdır. -Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcıdır. -Çocukların zeka gelişimine katkısı büyüktür. -İki yemek kaşığı 20 gram pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 miligram demir, 80 miligram kalsiyum ve enerji içermektedir. -Dut pekmezi ile gargara yapılması durumunda ağız ve boğaz hastalıklarına karşı etkili olduğu söylenmektedir.

Hurma pekmezi - Tam bir şifa deposudur. Bakın nelere iyi gelir; -Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıcı bir etkisi vardır. -Hurma pekmezi, uzun süre aç kalındığında, üzerinizde oluşacak olan halsizliğe karşı çok faydalıdır. -Zihnin ve beden gelişimine yardımcı olur. -Kuru öksürüğünüzü keser. -Boğaz ağrınızı giderir. -Bronşit ve soğuk algınlığına karşı etkilidir. -En önemlisi ise kansere karşı bitkisel bir çözümdür. Sizi kansere karşı önkoruyucu olarak korur.

Karadut pekmezi- İdrar söktürmeye yardımcı olur. -Mideyi kuvvetlendirir. Özellikle ülser sorunu olanlar için önerilir. *Bronşite ve öksürük gidermeye yardımcı olur. Göğüs ağrılarını giderir. -Kilo alımına yardımcı olur. Kan yapıcıdır.

-Yapısında bulunan yüksek vitamin ve mineral içeriği ile diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır. -Bebeğini emziren annelerde süt artırmaya yardımcı olur.

Üzüm pekmezi- Üzüm Pekmezi, dut gibi en çok bilinen pekmez türüdür. Üzüm pekmezinin faydaları ise şu şekildedir; -Vücudunuzdaki kan miktarını arttırır. -Doğal bir enerji deposudur. -İştah açıcıdır. -Hamilelik döneminde ve bebek gelişiminde çok etkilidir. Uzmanlar bu dönemlerde kullanılması önermektedirler. -Midenizi, bağırsaklarınızı ve böbreklerinizi kuvvetlendirir. -Damar sertliğine karşı önkoruyucudur. -Kan dolaşımınızı rahatlatır. Stresinizi azaltır.