Keçi boynuzu pekmezi: Kansızlığa karşı en iyi ve en etkili pekmezdir. Tadı ağır olduğundan yemesi pek keyifli değildir. Ancak faydaları müthiştir;
-Cinsel gücü artırıcı pekmezdir. Ayrıca sperm sayısını artırıcı özelliği de kesinlik kazanmıştır.
-Çocuk sorunu yaşayan bireyler tarafından tüketilmesi önerilir.
-Kalbi destekler.
-Kolestrolü düşürücü ve tansiyonu dengeleyici etkisi vardır.
-Keçiboynuzu pekmezi dişler için dermandır. Dişlerinizde sorun varsa mutlaka bunu deneyin. Dişleri ve diş etlerini besler derdinizin devası olur.
-Kansızlığa karşı ön koruyucudur.
-Kemikleri güçlendirici özelliği vardır zira kalsiyum deposudur.
-Keçiboynuzu pekmezinin az bilinen özelliği bağırsakları çalıştırdığı için çok iyi bir zayıflama aracı olmasıdır.
-Çocuklar ve hamile bayanlar için protein değerleri bakımından çok faydalı olduğu için bu grubun özellikle tüketmesi yararlıdır.
-Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko minerallerini içerir
-Akciğer rahatsızlıklarına karşı da keçiboynuzu pekmezi önerilmektedir.
Andız pekmezi- Andız ağacı meyvesinden elde edilmektedir.
Özellik ile alerji, basur, kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, Gut, çocuklarda öksürük, yetişkinlerde alt ıslatma sorununun dermanıdır.
-Andız pekmezi eşsiz bir öksürük şurubudur. Geçmeyen inatçı öksürükleri anında yok eder.
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Prof.Dr. Ahmet Maranki andız pekmezinin eşsiz olduğunu belirterek faydalarını şöyle sıraladılar;
-Saç dökülmelerini önler
-Ağızda oluşan yaraları giderir
-Ateş düşürücü özelliğe sahiptir
-Balgam söktürür ve bronşite çok iyi gelir
-Kanı temizler karaciğeri korur.
-Dalağı koruyucu özelliğe sahiptir
-Gut hastalığını önleyicidir
-Alerji, kaşıntı ve egzama, sedef hastalığına çok faydalıdır.
-Kalbi ve damarlarını korur
-Vücudumuzdaki biriken toksinleri dışarı atmamıza yardımcı olur.
-Bağırsak sistemi için oldukça faydalıdır. Özellikle bağırsakta oluşan parazitleri etkisiz hale getirir, ishal ve basur oluşumu da engeller.
-İdrar yolları için mükemmel bir şifalı bitkidir. İdrar yollarında oluşan iltihabı temizler bunun yanında idrar tutukluğu ve böbrek taşlarına iyi gelir.
-Yetişkinlerde alt ıslatma sorunu için çok faydalıdır.
-Cildimiz içinde oldukça şifalı bir bitkidir. Cildimizde oluşan çıbanlara veya iltihaplara krem haline getirip sürüldüğünde toplar ve dışa atımını sağlar.
Dut pekmezi- Dut Pekmezi ülkemizde en çok yapılan ve hemen her eve giren pekmez türlerinden biridir. Dut temizleyici özelliği sebebiyle özel şifalar barındırır.
-Kansızlık derdi olanlar mutlaka tüketmeli. Zira dut pekmezi diğer muadilleri gibi bir numaralı kan yapıcıdır.
-Mide hastalıklarında özellikle de ülser hastalığına karşı dut pekmezi çok iyi geldiği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.
-Astım ve bronşit hastalıklarında rahatlatıcı etkisi vardır.
-Soğuğa ve soğuk algınlığına karşı dut pekmezi, vücut direncinizi ve vücut ısınızı arttırıcı özelliğe sahiptir.
-Sporcular için enerji kaynağıdır.
-Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcıdır.
-Çocukların zeka gelişimine katkısı büyüktür.
-İki yemek kaşığı 20 gram pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 miligram demir, 80 miligram kalsiyum ve enerji içermektedir.
-Dut pekmezi ile gargara yapılması durumunda ağız ve boğaz hastalıklarına karşı etkili olduğu söylenmektedir.
Hurma pekmezi - Tam bir şifa deposudur. Bakın nelere iyi gelir;
-Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıcı bir etkisi vardır.
-Hurma pekmezi, uzun süre aç kalındığında, üzerinizde oluşacak olan halsizliğe karşı çok faydalıdır.
-Zihnin ve beden gelişimine yardımcı olur.
-Kuru öksürüğünüzü keser.
-Boğaz ağrınızı giderir.
-Bronşit ve soğuk algınlığına karşı etkilidir.
-En önemlisi ise kansere karşı bitkisel bir çözümdür. Sizi kansere karşı önkoruyucu olarak korur.
Karadut pekmezi- İdrar söktürmeye yardımcı olur.
-Mideyi kuvvetlendirir. Özellikle ülser sorunu olanlar için önerilir.
*Bronşite ve öksürük gidermeye yardımcı olur. Göğüs ağrılarını giderir.
-Kilo alımına yardımcı olur. Kan yapıcıdır.
-Yapısında bulunan yüksek vitamin ve mineral içeriği ile diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
-Bebeğini emziren annelerde süt artırmaya yardımcı olur.
Üzüm pekmezi- Üzüm Pekmezi, dut gibi en çok bilinen pekmez türüdür. Üzüm pekmezinin faydaları ise şu şekildedir;
-Vücudunuzdaki kan miktarını arttırır.
-Doğal bir enerji deposudur.
-İştah açıcıdır.
-Hamilelik döneminde ve bebek gelişiminde çok etkilidir. Uzmanlar bu dönemlerde kullanılması önermektedirler.
-Midenizi, bağırsaklarınızı ve böbreklerinizi kuvvetlendirir.
-Damar sertliğine karşı önkoruyucudur.
-Kan dolaşımınızı rahatlatır. Stresinizi azaltır.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Haber46 sitemize
abone olun.