Magazin

HDP Kahramanmaraş mitingi

Abone Ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Seçim bildirgesinde ve yeni yaşam programımızda ifade ettiğimiz her şeye karşı karanlık bir kampanya ve kirli bir savaş yürütüyorlar" dedi

Yüksekdağ, partisince Kahramanmaraş Gar Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, sadece siyasi mücadele değil büyük insanlığın ahlakının mücadelesini verdiklerini, bundan sonra büyük insanlığa Türkiye halklarının ahlaki değerlerinin yön vereceğini söyledi.

HDP'nin bu zamana kadar ret ve inkar edilen, farklılığı görmezden gelinen kesimleri, memleketin ezilen, hakarete uğrayan ve haksızlıklarla karşı karşıya kalan tüm yurttaşları saflarında bir araya getirdiğini iddia eden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim bildirgesinde ve yeni yaşam programımızda ifade ettiğimiz her şeye karşı karanlık bir kampanya ve kirli bir savaş yürütüyorlar. AK Parti Hükümetinin en iyi yaptığı şey Türkiye halklarını bölmek savaş ve gerilim diliyle iktidar kurmaktır. Bu günde 13 yıl önce kurduğu iktidarı yine savaş, kutuplaştırma, gerilim ve provokasyonları kışkırtma yöntemleriyle pekiştirmeye çalışıyor. Karşımıza her yerde siyasi iktidarın provokasyonları çıkarılıyor. Demokratik bir yarış ortamında geçmesi ve sonuçlanması gereken 7 Haziran seçimlerine kan karıştırmakta tereddüt etmiyorlar. Bizi şiddetten beslenmekle itham edenler partimize ve gönüllülerimize organize şiddet uyguluyorlar."