Magazin

Iphone X'in Kardeşi Zenfone5

Abone Ol

ASUS, Mobil Dünya Kongresi'de son bombayı patlatan isim oldu. 3 farklı Zenfone 5 modeli ortaya çıkaran şirket, özellikle Zenfone 5 ve Zenfone 5Z'nin tasarımıyla iPhone X'i aratmadı!

AI Rigtone, sessiz bir ortamda bulunduğunuzu anladığında zil sesini kısıyor, yüksek sesli bir ortamda olduğunuzu algıladığında ise sesi sonuna kadar açıyor. Konumunuzu da dikkate alarak, daha doğru tahminler yapmayı amaçlıyor.

Arka yüzünde Zen tasarımını sürdüren ASUS'un parmak izi okuyucusunun sol yanında çift kamera ve led flaş yer alıyor

Apple'ın geçen yıl tanıttığı ve büyük ses getiren telefonu iPhone X'e dev bir rakip geldi. Dün gece tanıtılan bu telefonun tasarımını görenler şaşkına döndü. İşte görünüşte iPhone X'in birebir kopyası gibi görünen; ama özellikleriyle dikkat çeken o telefon...

Zenfone 5 2018, yenilenmiş tasarımı ve çentikli ekranıyla fazlasıyla dikkat çekiyor. iPhone X’dan daha küçük bir çentiğe sahip olan Zenfone 5 2018, daha fazla sensörü daha küçük bir alana yerleştirmiş.

Çentik kısmının sağ ve sol tarafından aşağı indirildiğinde iPhone X’da olduğu gibi farklı menüler geliyor. Zaten görünüm itibariyle de iPhone X'te çok fazla benziyor!

Ayrıca, çentik bölümüne basılı tutarak ikinci bildirim satırının da gelmesi sağlanmış. Ekran çerçevesini neredeyse yok eden teknoloji devi, ön tarafıyla Galaxy S9 ve iPhone X’dan esinlenmişe benziyor.

Yapay zeka konusunda da oldukça gelişmiş bir telefondan bahsediyoruz. Peki bu ne anlama geliyor? Qualcomm tarafından geliştirilen yapay zeka motoruna Asus’un AI Camera teknolojisi eşlik ediyor. Bu sayede 16 farklı nesneyi otomatik olarak tanımlayarak doğru kamera ayarları yapılabiliyor.

Zenfone 5 2018’de ise Sony’nin en üst düzey mobil sensörü olan IMX 363 kullanılıyor. 4 yönlü optik sabitleyici ile gelen kamera, f/1.8 diyafram açıklığına sahip.

Arka kamerası 12 MP çözünürlüğünde olan telefona bir de RGB renk sensörü eşlik ediyor. Bu sayede daha doğru renklerde fotoğraf çekilmesi sağlanıyor.

AI Display, ortamdaki renk sıcaklığına, ortam parlaklığına ve telefona bakıp bakmadığınıza göre ekran ayarlarını otomatik olarak değiştiriyor.

Arkadaki parmak izi okuyucu rahatlıkla erişilebilecek bir yerde bulunuyor. Öte yandan yüzle ekran kilidi açma işlevi de mevcut.

AI Boost özelliği ise şimdiye kadar ilk kez gördüğümüz bir işlevi temsil ediyor. Yapay zeka sistemi, o an açık olan uygulamanın özelliklerine göre sistemi optimize ederek performansın artmasını sağlıyor. Firmanın iddiasına göre %30’a varan performans artışları yaşanabiliyor.

Qualcomm’un orta-üst seviye yonga seti olan Snapdragon 636 işlemcisinden güç alan cihazda 6 GB RAM yer alıyor.

6.2 inç'lik dev bir ekran sahip olan telefonun ekran çözünürlüğü FullHD+ olarak tercih edilmiş.

Adrone 509 yonga setine sahip olan telefonda 64 GB dahili hafıza, çift sim kartta da çalışabilen VoLTE ve 3300 mAh batarya bulunuyor.

Bu arada Telefonda “ZeniMoji” isimli Animoji benzeri karakterler bulunuyor. Kişiler telefonların ön kamerasını kullanarak yüzlerini bu karakterlere verebiliyor, canlı yayınlarda kullanabiliyo

ZenFone 5Z de ZenFone 5 ile aynı boyutlara, malzemeye, hatta ağırlığa sahip. Ekranları, kameraları da ortak. Sadece sahip oldukları donanım bileşenleriyle birbirinden ayrılıyor.

Peki ya fiyatlar? Asus’un açıkladığı kadarıyla ZenFone 5z 499 dolar veya 480 euro fiyat etiketiyle haziran ayında raflardaki yerini alıyor. Normal ZenFone 5‘in fiyatı ise henüz belli değil.

Gelelim ASUS'un diğer telefonu Zenfone 5 Lite'a... 6 inç Full HD çözünürlüklü (2160x1080) IPS ekrana ve yüzde 80.3 ekran gövde oranına sahip olan cihazın kalbinde Qualcomm’un 14nm 64-bit sekiz çekirdek Snapdragon 630 işlemcisini / Adreno 508 grafik işlemcisi var. Ayrıca telefonun 3GB ve 4GB bellekli iki modeli bulunuyor.

Cihazın ana selfie kamerası 20MP Sony IMX376 görüntüleme sensörüne, f/2.0 diyaframa ve Asus’un SelfieMaster adını verdiği selfie’ler, videolar ve canlı yayınlarda yüzün daha güzel görünmesini sağlayan bir teknolojiye sahip.

Ön ikinci kamera 120 derece geniş açılı ve yüzde 200 daha geniş görüntüleme sunuyor. Arka yüzdeki ana kamera ise 16MP, f/2.2 diyafram aralığına, 0.03 saniye faz algılama otomatik odaklama, LED flaşa sahip.

General Mobile GM8 Go General Mobile, Google'ın 'Android Go' versiyonunun dünyadaki ilk ürünlerinden biri olan 'GM 8 Go' modelini tanıttı. Peki Android Go'lu telefonu diğerlerinden farklı kılan ne dersiniz?

GM 8 Go', yenilenen Chrome ve Google uygulamalarıyla internet üzerinden data kullanımını azaltarak veri tasarrufu sağlıyor. Böylece çok daha hızlı işlem yapabilmeyi sağlıyor.