Magazin

Kahramanmaraş Milletvekillerinin TBMM Performansları

Abone Ol

Kahramanmaraş'ı TBMM'nde temsil eden 8 milletvekilinin meclis performansını sizler için inceledik. Hangi milletvekili kaç defa konuştu, yazılı ve sözlü soru önergeleri var mı? İlk imza sahibi oldukları kanun teklifleri vs. var mı?

Meclis'te Kahramanmaraş'tan Ak Parti'nin 6 milletvekili yer alıyor. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri 1. Mahir Ünal 2. Sevde Bayazıt Kaçar 3. Nevzat Pakdil 4. Mehmet Sağlam 5. Yıldırım Ramazanoğlu 6. Sıtkı Güvenç

Kahramanmaraşlı MHP'lileri TBMM'nde Mesut Dedeoğlu temsil ediyor...

CHP'nin Kahramanmaraş milletvekili olarak Meclisteki tek temsilcisi Durdu Özbolat...

Sevde Bayazıt Kaçar Sevde Bayazıt Kaçar, 2 Mart 1974'te Kahramanmaraş'ta doğdu. Baba adı Adil Erdem, anne adı Naciye'dir. Yapımcı; Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. 1996'da Ajans 1400 ve İLTA İletişim ve Tanıtım Hizmetlerinde başlayan çalışma hayatında pek çok projede yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye hazırlanan belgeseller ve tanıtım filmleri ile Osmanlı İmparatorluğunu anlatan "Zaman ve Mekan" adlı interaktif CD bu projelerden birkaçıdır. 2010'da her iki şirketin de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. "İstanbul 2010 Kültür Başkenti" kutlamaları çerçevesinde 10 belgesel film hazırladı. 2004 Yerel seçimlerinde İstanbul Bahçelievler Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. Bahçelievler Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreterliği ile Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce bilen Bayazıt Kaçar, evli ve 2 çocuk annesidir.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili olan Sevde Bayazıt Kaçar 4 yıllık dönemde pasif bir görüntü verdi. Sevde Bayazıt Kaçar "Yedi Güzel Adam" dizisinin çekilmeye başlamasıyla birlikte gündemin ön sıralarına geldi. Yine Hacca giden ve dönüşte örtünen Sevde Bayazıt Kaçar uzun süre gündemde kaldı.

Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar 4 yıllık dönemde TBMM kürsüsünde sadece iki defa konuştu. 2014 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU TASARISI İLE 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN HESAP KANUNU TASARISI NEDENİYLE konuşan Sevde Bayazıt Kaçar mecliste başka konuşmadı.

Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın ilk imza sahibi olduğu; Kanun teklifi yok Genel Görüşme Önerisi yok Meclis Soruşturma Önergesi yok Meclis Araştırma Önergesi yok Gensoru önergesi yok

Sevde Bayazıt Kaçar'ın ayrıca TBMM'nde "Sahibi Olduğu Sözlü ve yazılı Soru Önergeleri" de bulunmuyor.

Durdu Özbolat Durdu Özbolat, 6 Şubat 1962'de Bucak'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Hatice'dir. İş Adamı; Lise mezunudur. Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde çalıştı. Çankaya Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Ankara'da Özel İlkem Kolejini kurdu. Rüzgâr enerjisi, eğitimcilik, madencilik, tekstil, gıda ve turizm alanlarında faaliyet yürüten Özbolat Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Bilsev Vakfı Üyesi, İlkem Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak bu görevleri üstlendi. İnsan Hakları Derneği Üyesi, Toplumsal Araştırmalar Vakfı Başkan Vekili ve Halkevleri Merkez Yönetimi Üyesi oldu. Uluslararası Ödül Birliği (Moskova, Rusya) "Şeref ve Vicdan Nişanı", Avrupa Üniversitesi (Hannover, Almanya) "Fahri Doktora" ve "Fahri Profesör" unvanları, Vektör Uluslararası İlim Merkezi (Bakü, Azerbaycan) "Türk Dünyasına Hizmet Uluslararası Altın Madalyası" ile taltif edildi. 23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Özbolat, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kahramanmaraş adına TBMM'deki tek milletvekili olarak meclise girdi. Özbolat'ın İlk İmza Sahibi Olduğu Kanun Teklifleri 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile 2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat 2014 yılının sonlarına doğru 3 defa meclis araştırma önergesi verdi. Bunlar: Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ve 26 Milletvekilinin, hukuka aykırı olarak yapılan dinlemelerin engellenmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi. Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ve 28 Milletvekilinin, Tasarruf Mevduatı Fonunun tahsis, satış ve kiralama işlemlerinin kamu zararı açısından araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi. Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ve 22 Milletvekilinin, kamu bankalarının işlemlerinin denetlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.

Hiç sözlü soru önergesi olmayan Durdu Özbolat, 81 defa yazılı soru önergesi verdi. Soru önergelerinin 16 tanesi Kahramanmaraş'la ilgili...

Mesut Dedeoğlu, 4 Şubat 1960 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Baba adı Ömer Faruk, anne adı Solmaz'dır. Sanayici, İş Adamı, İktisatçı, Mali Müşavir, Gazeteci-Yazar; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. SET Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kahramanmaraş Türk Güreş Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkanı, Türk Güreş Vakfı Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanı, Ankara Genç İş Adamları Derneği Genel Sekreteri ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüksek Danışma Konseyi Üyesi, Kahramanmaraşlılar Vakfı Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı görevini üstlendi. Aynı Federasyonun Onur Kurulu Başkanlığı, Dünya Görme Engelliler Spor Birliği (IBSA) Genel Sekreterliği, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu. Araştırma ve inceleme dalında 2 kitabı yayınlandı. İngilizce bilen Dedeoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde sürpriz bir şekilde 1. sıradan MHP Kahramanmaraş milletvekili adayı oldu ve meclise girdi. Uzun yıllar teşkilatla arası düzelmeyen Dedeoğlu yalnızları oynadı.

MHP Kahramanmaraş milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Milletvekilleri içerisinde performasnı rn yüksek vekillerden biri olarak dikkat çekti.

İlk İmza Sahibi Olduğu Kanun Teklifleri :11 Sözlü Soru Önergeleri: 1217 Yazılı Soru Önergeleri : 789 İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Genel Görüşme Önergeleri: Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Soruşturması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : 45 İlk İmzasının Bulunduğu Gensoru Önergeleri: yok Mesut Dedeoğlu ayrıca TBMM kürsüsünden çok defa konuşma yapmıştır.

Sıtkı Güvenç Sıtkı Güvenç, 1 Kasım 1961'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta doğdu. Babasının adı Halil İbrahim, annesinin adı Hürü'dür. Diş hekimi; İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Serbest diş hekimi olarak görev yaptı. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulundu. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Güvenç, evli ve 5 çocuk babasıdır.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti'den Kahramanmaraş milletvekili olarak meclise girdi. Güvenç temayül yoklamasında aldığı en yüksek oyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Türk Dişhekimleri Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini veren Güvenç'in ilk imzası bulunan tek kanun teklifi bulunuyor. Hiç sözlü sorun önergesi olmayan Güvenç'in 1 yazılı soru önergesi bulunuyor.

İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Genel Görüşme Önergeleri: Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Soruşturması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Gensoru Önergeleri: yok

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç meclis kürsüsünden 6 defa konuşma yaptı.

Nevzat Pakdil Nevzat Pakdil, 12 Ocak 1950'de Kahramanmaraş Göksun'da doğdu. Babasının adı Hayri, annesinin adı Zekiye'dir. Eğitimci ve Kamu Yönetimi Uzmanı; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile AİTİA İşletme Fakültesini bitirdi. Yüksek li-sansını TODAİE'de kamu yönetimi alanında tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığında Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcısı, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Başbakanlık Başmüşaviri oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde TBMM Başkanvekili olarak, Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Pakdil, evli ve 2 çocuk babasıdır.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emeklilerine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" nin ilk imza sahibi...

Tecrübeli siyasetçi Ak PArti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in sözlü ve yazılı soru önergesi bulunmuyor.

Ayrıca Nevzat Pakdil'in: İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Genel Görüşme Önergeleri: Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Soruşturması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Gensoru Önergeleri: yok

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil meclis kürsüsünden 5 defa konuşma yaptı. 3 dönem kuralına takılan Nevzat Pakdil gelecek dönem aday olamayacak.

Yıldırım Mehmet RAMAZANOĞLU Yıldırım M. Ramazanoğlu, 15 Ocak 1956'da Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Mehmet Zeki, annesinin adı Fatma'dır. Tıp Doktoru; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Çocuk sağlığı ve hastalıkları ile nöroloji alanında uzmanlıklarını yaptı. Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Parlamentosu Türkiye Temsilcisi olarak görev yaptı. Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Arapça bilen Ramazanoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Milli Savunma Komisyonu Üyesi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu bir kanun teklifinin ilk imza sahibi bulunuyor. Ramazanoğlu'nun sözlü ya da yazılı soru önergesi yok.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu meclis kürsüsünden 5 defa konuştu. Ramazanoğlu'nun diğer çalışmaları şöyle: İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Genel Görüşme Önergeleri: Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Soruşturması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Gensoru Önergeleri: yok

Mehmet Sağlam Mehmet Sağlam, 15 Mart 1938'de Kahramanmaraş Göksun'da doğdu. Baba adı İbrahim, anne adı Habibe'dir. Öğretim Üyesi Prof Dr.; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını "kamu yönetimi" alanında ABD'de New York Üniversitesinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı, YÖK Başkanı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı oldu. 6'sı kitap olmak üzere, çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi akademik dergilerde yayınlandı. 20, 21 ve 23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. 20. Dönemde TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı yaptı. 54. Hükümette Milli Eğitim Bakanı oldu. 23. Dönemde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, 24. Dönemde TBMM Başkanvekili ve TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı seçildi. Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca bilen Sağlam, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2007 yılında Kahramanmaraş'ın bakan olacak umuduyla meclise gönderdiği Prof. Dr. Mehmet Sağlam hiç bir etkin görevde yer alamadı... Son yıla kadar Kahramanmaraş Milli Eğitim Bakanı olacağı umudunu hep taşıdı ama olmadı.

Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Üyesi olan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam imzasını taşıyan bir kanun teklifi var.

Sözlü ya da yazılı soru önergesi bulunmayan Mehmet Sağlam'ın karnesi şu şekilde: İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Genel Görüşme Önergeleri: Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Soruşturması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : Yok İlk İmzasının Bulunduğu Gensoru Önergeleri: yok

Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam'ın bu dönem meclise girme ihtimali çok düşük olarak görünüyor.

Mahir Ünal Mahir Ünal, 1 Temmuz 1966'da Kahramanmaraş Elbistan'da doğdu. Babasının adı Mehmet Reşat, annesinin adı Fitnat'tır. Öğretim Görevlisi; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında yaptı. İTO'da müşavir olarak çalıştı. 2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde AK PARTİ seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev aldı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Bir vakıf üniversitesinde MBA'da örgütsel davranış dersleri verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilen Ünal, 1 çocuk babasıdır.

2011 yılında milletvekilliği listesine girmesi büyük bir sürprizdi. Aday adayı olmayan Mahir Ünal Başbakan'ın özel kontenjanından meclise girdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kısa zaman içerisinde Kahramanmaraş ve ülke siyasetinin önemli aktörlerinden biri haline geldi.

Çözüm Sürecini yöneten 5 kişiden biri olan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Başbakan Erdoğan'ın en güvendiği isimlerden biri haline geldi. Ünal, en kritik zamanlarda hükümet adına yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın en etkin ve aktif milletvekili oldu. Ünal'ın ilk imza sahibi olduğu 11 kanun teklifi var. Mahir Ünal'ın sözlü ve yazılı soru önergesi bulunmuyor. Mahir Ünal ayrıca Mecliste en çok konuşma yapan milletvekili...

Kahramanmaraş bakanlık hayalini Mahir Ünal'la gerçekleştirmek istedi. Uzun dönem Milli Eğitim Bakanı, bir dönem de Kültür Balanı olacağı konuşulan Mahir Ünal'a bakanlık verilmedi. Mahir Ünal'ın Milli Eğitim Bakanı olacağını ilk ortaya atan Haber46'da böylece yanılmış oldu.