Magazin

Kahramanmaraş'ta Piknik alanları, Gezilebilecek yerler

Abone Ol

Kumaşır Gölü Kumaşır Gölü, Kahramanmaraş’ın gezilecek noktalarının ilk sıralarında yerini almaktadır. Şehre gelen turistlerin merak ettiği noktalardan biri olan Kumaşır Gölü, Malik Ejder Türbesi civarında yer almakla birlikte, şehir merkezine 9 kilometrelik bir mesafede bulunur. Kumaşır Gölü hem pikniğe hem de balık avlamaya oldukça elverişlidir. Yeşil bir doğa ve benzersiz bir manzara eşliğinde Kumaşır Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. Maraş gezinize Kapıçam Tabiat Parkı, Döngel Mağarası ve Kahramanmaraş Taş Medrese’yi de dahil edebilirsiniz.

Gümüşkaya Mağarası Gümüşkaya Mağarası, Paleosen döneminde oluşmuş, günümüzde Kahramanmaraş’ın gezilecek yerlerinden biridir. Göksun ilçesinde yer alan mağara, İpek Yolu’nun üzerinde bulunması nedeniyle, turistlerin uğrak noktaları arasındadır. Gümüşkaya Mağarası kireç taşından oluşmuştur. İçerisindeki sarkıt ve dikitler görülmeye değer niteliktedir. Mağaranın içerisinde bir de krater gölü var. İlginç bir yolculuk sunan Gümüşkaya Mağarası, Maraş gezinize mutlaka dahil olmalı.

Kahramanmaraş Tekir Yaylası Tekir Yaylası, Kahramanmaraş’ın Tekir ilçesinde bulunuyor. İçerisinde bir akarsu bulunan Tekir Yaylası’nda, akarsuyun üzerine kurulmuş çardaklar yer alıyor. Ormanla kaplanmış doğal bir güzelliğe sahip olan Tekir Yaylası’na hayran olmamak elde değil. Havası ve suyu bambaşka Tekir Yaylası’nın. Yaz aylarının serin olması ve kar sularının erimesi sonucunda doğal su kaynaklarının oluşması ise Tekir Yaylası’nı önemli ve özel kılan özelliklerden biri. Tekir Yaylası yolu boyunca karşılaşabileceğiniz dinlenme tesislerine de uğrayabilirsiniz. Unutmadan, Tekir Yaylası’nın meşhur balını, alabalığını, etini ve yoğurdunu mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Yolunuz Kahramanmaraş’a düşerse, Tekir Yaylası’nı gezi listenize eklemeyi sakın ihmal etmeyin. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

Savruk Mağarası Paleosen döneminde oluşmaya başlayan Savruk Mağarası, Kahramanmaraş ilinin sınırları içerisindedir. Savruk Mağarası, Karamanlı Köyü ve Hacınınoğlu Köyü arasında bulunmaktadır. Mağaranın içi sarkıt ve dikitlerle süslüdür. İçerisine girdiğinizde Damlataş Mağarası’nda hissedeceksiniz kendinizi. Mağaranın içerisindeki şelale fantastik bir yolculuk yaptığınız hissini verecek sizlere. Savruk Mağarası ziyaretinizde yanınızda getireceğiniz yiyeceklerle piknik yapma fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Kapıçam Tabiat Parkı 179 hektarlık bir alana huzuru ve keyfi dağıtan Kapıçam Tabiat Parkı, 2010 yılında doğaseverlerin ziyaretine açılmıştır. Kapıçam Tabiat Parkı, sahip olduğu doğasıyla yıl içerisinde birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.Kahramanmaraş il merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan park, yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılıyor. Aynı zamanda çevre illerden de gelen ziyaretçilerinin sayısı oldukça fazla.

Kahramanmaraş Kalesi Kahramanmaraş Kalesi, Kahramanmaraş kent merkezindeki yığma tepenin üstündedir. Günümüze değin birçok onarım geçiren kalenin MÖ 1. yüzyıl – MS 2. yüzyıl arasında yapılmış olacağı düşünülmektedir. 150×75 metre boyutlarında dikdörtgene yakın planlıdır. Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü duvarların bir bölümünü ve üç burcu onartmıştır. Bunlardan biri kalenin eski giriş yapısıdır. Kahramanmaraş Kalesi’nden bakıldığında Ulu Camii ve Kıbrıs Meydanı çok güzel bir manzara oluşturmaktadır.

Kazma Bağları Kazma Bağları, Kahramanmaraş’ın oksijen deposu konumundadır. İl merkezinin 10 kilometre kuzeybatısında bulunan Kazma Bağları Ahirdağı eteklerinde yeni ziyaretçilerini bekliyor. Bağların özellikle bahçeleri ve soğuk sularıyla keyifli saatler sunar. Kazma Bağları’na asfalt yoldan kolaylıkla ulaşılmaktadır. Belediye otobüsleri Kazma Bağları’dan geçmektedir. Bölgede su, elektrik, telefon gibi alt yapı hizmetleri bulunmakta.

Çokran Şelalesi Kahramanmaraş’ın en çok ilgi gören noktalarından biridir Çokran Şelalesi. Merkez ilçeye bağlı olan ve aynı ismi taşıdığı Çokran Köyü’nde bulunur. Bu sebepten dolayı ulaşımda zorluk yaşanmaz. Bu doğa harikası bölge, özellikle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmiştir. Çokran Mavi Göl Şelalesi’ni en çok ziyaret edenler dağcılardan oluşuyor. Dağ ve yayla turizminde önemli bir nokta olmaya her geçen gün yaklaşan Çokran Şelalesi’nin suları 15 metre yükseklikten dökülmektedir. Suların döküldüğü yerde doğal bir havuz oluşmuş durumda.

Kahramanmaraş’ın doğasını gözler önüne seren Fırnız Mesire Yeri, çam ormanları arasında güzel vakitler geçirmenin keyfini yaşatıyor. Fırnız Mesire Yeri, Göksun karayolu üzerinde bulunmakta olup, aynı ismi taşıdığı Fırnız Köyü’nde yer alır. Bölgedeki akarsu kenarında piknik ve yürüyüş yapabilir, bol bol dinlenecek vakit bulabilirsiniz. Fırnız Mesire Yeri’ne aracınızla yaklaşık 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri, Kahramanmaraş ilinin sınırları içerisinde olup Maraş-Göksun karayolunun 55. kilometresinde yer almaktadır. Bölge, Döngel Mağarası’nın sarıp sarmaladığı çam ormanlarının içerisinde yer almaktadır. Mesire yerinde hem piknik yapabilir hem de yeni keşifler için kısa yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz. Kapılı Mağara ve Tarhanakaya Mağarası çevrenin gezilecek noktaları arasındadır. Tekir Yeşilgöz Mesire Yeri’nda alabalık üretim tesisleri de bulunuyor. Geziniz sırasında lezzetli alabalıkların tadına bakabilir ve çevreyi uzun uzun dolaşabilirsiniz.

Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Kahramanmaraş’ın zengin doğasının bir parçası olan Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, il merkezine 36 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yaylaya kolay ulaşmanız için stabilize bir orman yolu var. Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, ülkemizin 39. Tabiat Parkı’dır aynı zamanda. Bu yeşil alanda piknik yapabilir ve keşif yürüyüşleri gerçekleştirebilirsiniz. Bölge, hayvan ve bitki türleri açısında da oldukça zengindir. 65 tane endemik bitkiye sahiptir. Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, hiç kuşkusuz ki Kahramanmaraş’ın en keyifli yolculuğudur.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yedikuyular Kayak Merkezi henüz açılmamış olmasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Eşi Derya Erkoç olmak üzere yüzlerce insanın akın ettiği Yedikuyular Kayak Merkezi ve Yaz-Kış Rekreasyon Alanı misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Yedikuyular Kayak Merkezi’ne giden vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı memnun olduklarını ifade ederek kendileri ile sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ettiler. Yürüyen bandla pist başına kadar çıkan vatandaşlar, oradan aşağıya kızakla kaymanın keyfini çıkardılar. GÜNLÜK 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi günlük 2000 kayakçı olmak üzere toplam 5000 kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 km yarıçaplı bölgede kış sporları yapılacak tek tesis oldu.