Magazin

Kahramanmaraş'ta Tayvan-Türkiye Dostluk Hatıra Ormanı'na 30 bin fidan dikildi

Abone Ol

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde oluşturulan Tayvan-Türkiye Dostluk Hatıra Ormanı'nda düzenlenen törenle 30 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kırsal Seyrantepe Mahallesi'nde Türk ve Tayvan milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende küresel iklim değişikliklerinin etkilerinin azaltılması ve yanan ormanlık alanların yerine yenilerinin tesisi amacıyla 20 hektar alanda Tayvan-Türkiye Dostluk Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, gazetecilere, sevinçli olduklarını belirterek, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Coşkun, proje kapsamında hedeflerinin 30 bin fidanı toprakla buluşturmak olduğunu, sonrasında devamının gelmesini umduklarını söyledi.

Kahramanmaraş ile Tayvan arasında 7-8 yıldır çok güzel ilişkiler kurulduğunu anlatan Güvenç, "Tayvan, İstanbul'da mülteciler için okul açtı, Hatay Reyhanlı'da insanların ihtiyaçlarını gidermek üzere pazar yeri ve kültür merkezi oluşturdu. Dünyanın öbür ucundaki aynı Tayvan, geçen yıl Kahramanmaraş'taki kırsal bölgede yaşayan çocuklar için bilgisayar gönderdi. Bu sene ise orman yangınlarından mütevellit 30 bin fidan bağışında bulundular." diye konuştu.