Magazin

Kuyumcunun katil zanlısı çaldığı altınlarla kumar oynamış

Abone Ol

Kahramanmaraş 'ta kuyumcuyu öldürüp 8 kilo altın çalan bilgisayarcı katili iş yerinde bulunan kablo ele verdi.

Olay , 19 Nisan akşamı Afşin ilçesindeki bir kuyumcu da meydana gelmişti. Kuyumcu Mustafa Gök (70) işyerinde başına çekiçle vurularak öldürülmüş olarak komşu bir esnaf tarafından bulundu. Cinayet ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri geniş çaplı olay yeri inceleme yaptı. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, cinayeti soruşturmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğünden uzman bir cinayet ekibini anında ilçeye görevlendirdi.

Özel ekip ile ilçe polisleri ortaklaşa çalıştı. Olay yerinde yapılan tespitte kuyumcunun yalnız çalıştığı iş yerinde kafasına çekiçle defalarca vurularak öldürülmüş, işyerinden yüklü miktar döviz ve yaklaşık 8 kg altın çalındığı tespit edildi. Hiçbir görgü tanığı olmayan ve tek şüpheli olduğu düşünülen katil, kamera kayıt cihazını da yerinden söküp yanında götürdüğü belirlendi

Dedektifler, Olay yerinde cesedin yanında 3 cm büyüklüğünde bir kablo parçası buldu. Ayrıca özel aydınlatma yöntemi uygulayan ekipler zeminde ayakkabı desen izi tespit etti.Özel ekip, yerde bulunan kablonun devamını aradı. İş yerindeki buhar makinesine çekilem ara kablo ile bulunan küçük kablo aynı çıktı Polis hiçbir tanık olmayan olayla ilgili, elektrik elektironik tamiri yapabilecek kişiler üzerinde yoğunlaştı.

DETAYLI TAKİP BİLGİSAYAR UZMANINA GÖTÜRDÜ Polis yaptı çalışmada kablodan yola çıkarak bilgisayar uzmanı mehmet Koçer (30) ismini tespit etti. Olay akşamı ilçeden çıktığı belirlenen şüphelinin izi sürüldü . Özel ekip, Mersin'in Erdemli ilçesinde takibe aldığı zanlıyi, Gaziantep yolu üzerinde yakaladı. Şüphelinin Ayağındaki ayakkabı olay yerideki ize uyumlu çıktı. Ayakkabı üzerindeki kan izlerini bulan ekip şahsi gözaltına aldı. Deliller karşısında suskun kalan zanlı cinayeti itiraf etmeyerek "ben yapmadım" dedi. Polisin kan izlerini gösterdiği zanlı suçunu inkar etti. Özel ekibin yaptığı detaylı araştırma gerçeği ortaya çıkardı. Zanlının Kayseri ilinde altınların bir kısmını bozdurup paraya çevirdiği, kendisine yeni kıyafet ve telefon aldığı belirlendi.

Polis Zanlının 200 milyar civarı para harcadığını, Zanlının yüklü miktar kumar oynadığı borçlarını ödemek içi cinayet işlediği ortaya çıktı. Geriye kalan altınları ele geçirmek için araştırma yapan kahramanmaraş polisi, Erdemli ilçesinde cinayet parası ile satın aldığı ve zıplaya park ettiği bir araç içinde 6 kilo 134 gram altını buldu . Zanlının hiçbir harcamayı kendi adına yapmadığı ortaya çıktı. . Ayrıca polisin yaptığı operasyonlarda döviz ve yüklü miktar para ele geçirildi. Cinayet şüphelisi planlayarak tasarlayarak kasten adam öldürme ve yağma suçlarından tutuklandı.