Magazin

MHP Kadın Kolları 8 Mart Kadınlar Gününde Buluştu

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle yemekli bir program düzenledi. Programda MHP Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Halide Akben bir konuşma ayaptı.

MHP KAdın Kolları Başkanı Halide Akben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Saygıdeğer Hanımefendiler, ve Basınımızın güzide temsilcileri: MHP kadın kolları İl Teşkilatımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenmiş olduğu programa katılımlarınızdan dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum.

. Tüm Dünya ülkeleriyle birlikte Ülkemiz Türkiye’de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanmaktadır.

Şunu unutmamak gerekir ki, kadınların sorunları yılda bir gün ile sınırlanarak çözülemez. Yılın kalan 364 gününde de bu sorunlar dile getirilmeli ve çözümler üretilmelidir.

Dünyada ve Türkiye’de kadınların aile içinde ve çalışma hayatında karşılaştıkları problemlerin çözülemediğini hatta gün geçtikçe arttığını görüyoruz.

Dünyada her üç kadından birisinin şiddete maruz kaldığını görüyoruz. Ülkemizde ise bu oran yarıya kadar yakındır. Günümüzde kadın cinayetleri her gün artmaktadır. Gün geçmiyor ki gerek yazılı basında gerekse görsel basında baş sıralarda yer alan haberlere bir yenisi eklenmesin.

Dünyanın birçok ülkesinde kadına yönelik şiddet en ciddi suç kategorisin de yer alırken, ülkemizde ise hafifletici nedenler yaratılarak geçiştirilmekte ve bu nedenle de gün geçtikçe şiddete uğrayan kadın oranı artmaktadır. Ülkemizde son on yılda kadın cinayetlerinin %1400 oranında arttığını görüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Özgecan kızımızın başına gelenler hepimizi çok üzdü. 20 yaşındaki gencecik bir kızımız bıçaklandı. Tecavüz edilerek cansız bedeni dere kenarına atılarak hunharca yakıldı. Kanımızı donduran bir vahşet ve hayattan koparılan gencecik bir insan. Tek suçu kadın olmak ve tek başına bir toplu taşıma aracına binmekti.

. Bizim dinimiz kadınların ayakları altına cenneti sermiştir. İnsanlıktan nasibini alamayan insan kılıklı yaratıklar ise ona cehennemi yaşatmışlardır. Bu bir ahlak çöküşü ve insanlığın bitişidir.

Yaşadığımız dünyada insan suretindeki bir aşağılığın gezdiğini hissettikçe maalesef ürperiyorum. Ruhun şad mekanın cennet olsun Özgecan kızımız. Sevgili hanımlar yine de islam ülkeleri içinde kadın sadece Türkiye Cumhuriyetinde layık olduğu yerdedir. Buda Atamızın kadınlarımıza yasalara verdiği sosyal ve siyasi haklar sayesinde gerçekleşmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Tarsus’u ziyaretinde halkı selamlayarak yolda ilerlediği sırada, çete kıyafetli bir kadın ayaklarına kapanarak ‘’ Bastığın toprağa kurban olayım Paşam’’ diye haykırmaya bağlıyor.

. Atamız bu kadını yerden kaldırmak için üzerine eğilirken kulağına bu kadının, Kurtuluş savaşında cephelerde çarpışan Adile Çavuş olduğu söyleniyor.

Gözlerinden iki damla yaş düşen Atatürk, kadını ellerinden tutarak ayağa kaldırıyor ve ‘’ Kahraman Türk Kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın’’ diye sesleniyor.

Ne mutlu Atatürk yetiştiren Türk kadınına, ne mutlu ona sahip çıkan Türk milletine.

Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde ‘’ Cennet anaların ayakları altındadır ‘’ diyerek kadınlarımızın değerini makamların en yücesine çıkararak göstermiştir.

Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde ‘’ Cennet anaların ayakları altındadır ‘’ diyerek kadınlarımızın değerini makamların en yücesine çıkararak göstermiştir.