Magazin

Milletvekilliği için istifa edenler

Abone Ol

Hakan Fidan: MİT Müsteşarı... İstifası en çok konuşulan isim oldu. 7 Şubat'ta Başbakanlığa sunduğu istifa dilekçesinde, 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığına yer verdi.

Hasan Albayrak: Başbakanlık Müşaviri koltuğunda oturan Albayrak, Ak Parti'den aday olması beklenen isimler arasında.

Hamza Yerlikaya: Güreş Federasyonu Başkanı 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Yerlikaya'nın İstanbul'dan Ak Parti'nin aday adayı olacağı öğrenildi.

Cafer Giyik: Van Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ak Parti'den adaylık için görevinden ayrıldı.

Adnan Boynukara: Adalet Bakanlığı yüksek müşaviri. İstifa eden Boynukara’nın Malatya ya da Adıyaman'dan aday adayı olması bekleniyor.

İbrahim Halil Mutlu: Harran Üniversitesi Rektörü Mutlu, bugün istifasını açıkladı. İki dönemdir rektörlük görevini yürüten Mutlu, "Ak Parti'den aday adayı olmayı düşünüyorum" dedi.

Aydın Ünal: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olan Ünal bürokrasiden ilk seçim istifasını sunan isimdi. Yıllarca Erdoğan'ın beyin takımında yer alan Ünal'ın seçim çalışmalarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında yer alacağı belirtiliyor.

Ayhan İsen: Enerji Bakanlığı Müşaviri olan İsen, Ak Parti'den milletvekili aday adayı.

Muammer Muşmal: Merkez Valisi Muşmal, Milliyetçi Hareket Partisi'nden 7 Haziran aday adayı.

İstifa yağmuru! 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ardı ardına istifalarını açıklıyor. İşte o isimler Mehmet Atalay: Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı.

Hulusi Kılıç: Türkiye’nin eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, istifa eden isimler arasında.

Naci Koru: Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun, Ak Parti’den aday olması bekleniyor.

Yaşar Uğurlu: Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlık Müşaviri görevinden ayrılan Uğurlu, Ak Parti'den aday adayı

Yalçın Karatepe: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karatepe, CHP’den adaylık için istifa etti.

Ünsal Ban: THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, 5 Şubat'ta istifasını sundu.

Ali Akmaz: Şırnak Üniversitesi Rektörü Akmaz da siyasete atılmak üzere rektörlük koltuğunu bıraktı.

Demirhan Şerefhan: Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkanı.

İsmail Gündoğdu: Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu akademik çevreden istifa edenler arasında yer alıyor.

Nihat İnanç: İstifa eden bir başka üniversite yöneticisi olan İnanç, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü'nü bıraktı.

Süleyman Girgin: Türkiye Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı CHP'den aday adaylığı için istifa etti.

Şanal Tosun: Tütün Alkol Piyasaları Düzenleme Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı temsilcisi. Ak Parti'den 7 Haziran aday adayı.

Tancan Uysal: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı.

Recep Konuk: Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Konuk da genel seçimlerde aday adayı oldu.

Sezai Ensari: Sümerbank Genel Müdürü.

Ali Akay: İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı milletvekili genel seçimleri için istifa etti.

Mehmet Çakırtaş: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı.

Halim Orta: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü

Naci Ağbal: Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal, da bugün istifa eden isimler arasında. Ağbal istifa açıklamasında, Ak Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Müminhan Bilgin: Eskrim Federasyonu Başkanı da 7 Haziran öncesi istifasını sundu.

Mücahit Demirtaş: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Demirtaş, Ak Parti İstanbul Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Muhammet Balta: Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Muhammet Balta, 25. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olmak için Bakan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Osman İyimaya: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü olarak görev yapan Osman İyimaya emekli olarak Ak Parti Amasya milletvekili aday adayı oldu.

Hüseyin Yayman: Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yapan Yayman, üniversitedeki görevinden istifa etti.

Nurullah Genç: Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Prof. Dr. Nurullah Genç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Mhp’li Başkanın Oğlu, AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu NEVŞEHİR’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ın oğlu, AK parti’den Milletvekili aday adayı olabilmek için öğretim üyeliği görevinden istifa etti. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan yerel yönetimler seçimlerinde MHP’den Uçhisar Belediye Başkanlığıona seçilen ve halen görevini sürdüren Ali Karaaslan’ın oğlu, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve Eğitim Bir Sendikası Üniversite temsilcisi Ydr. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan görevinden istifa ederek AK Parti Milletvekilliği aday adayı oldu.

Aynur, CHP’den milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti EDREMİT Ticaret Odası (ETO) Başkanı İsmail Aynur, CHP’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Aynur, parti üyelerinin ve bölge seçmenimin kendisini milletvekilliği görevine layık görmesi halinde üç dönem Altınoluk Belediye Başkanlığı, bir dönem Altınoluk Belediye Meclis Üyeliği ve Edremit Ticaret Odası Başkanlığı deneyimlerimi bölge halkı yararına yapacağı çalışmalarda kullanacağını kaydetti. Aynur, CHP’den milletvekili aday adaylığı için bugün itibariyle görevinden istifa ettiğini de bildirdi.

MEB MÜSTEŞAR YARDIMCISI SALİH ÇELİK: Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. 2003 yılından buyana MEB Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Salih Çelik, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Gaye Usluer: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer CHP'den milletvekili adayı olabilmek için istifasını verdi.

Yaşar Uğurlu: RTÜK Başkanlık Müşaviri Yaşar Uğurlu 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifalarını sundu.

Mehmet Çakırtaş: RTÜK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çakırtaş 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifalarını sundu.

KASIM BOSTAN: Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı Kasım Bostan da genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Kadri Yıldırım: Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım, HDP’den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Yusuf BüyüK: MEB Müsteşar Yardımcısı - AK Parti

Yavuz Selim Ayaz,- SGK Daire Başkanı- AK Parti

Vedat Mirmahmutoğulları- Tarım Bakanlığı Müsteşarı- Ak Parti

Ünsal Ban: THK Üniversitesi Rektörü - AK Parti

Türker Yörükçüoğlu: Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı- AK Parti

Tancan Uysal: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı- AK Parti

Abdullah Kavaklı: Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı- Ak Parti

Aydın Er (Op. Dr.): Alaşehir Hastane Yöneticisi, Başhekimi- AK Parti

Aydın Ünal: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı- AK Parti