Magazin

Onikişubat Belediyesi, asfalt üretemine başladı

Abone Ol

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon avroya kurulan asfalt plenti üretime başladı. Tesiste ilk gün bin 400 ton asfalt üretildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleriyle tesisi gezerek incelemelerde bulundu.

Gazetecilere üretim çalışmaları hakkında bilgiler veren Mahçiçek, Onikişubat ilçesinin köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin ulaşım problemini kilit parkeyle çözdüklerini, özellikle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarının tamamını asfaltla kaplayacaklarını belirtti.

Mevsim şartlarının izin vermesi halinde 2 milyon metrekare yola ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Mahçiçek, "Bildiğiniz gibi asfaltlarımız son derece eskimiş ve yıpranmıştı. Bu nedenle planlamamızı yaptık ve asfalt plentimizi kurduk. Yaklaşık maliyeti 2 milyon avro civarında. İnşallah bu planlamamıza göre de 40 gün içerisinde bütün bölgelerimizdeki asfalt çalışmalarımızı bitireceğiz" dedi.

Onikişubat ilçesini üç kısma ayırarak ihaleye çıktıklarını dile getiren Mahçiçek, tüm cadde ve sokakları yeniden pırıl pırıl asfalt yapacaklarını kaydetti.

Mahçiçek, önümüzdeki yıl da çalışmaya devam edecek, üretim fazlası asfaltı satarak da belediyeye kaynak üreteceklerini belirtti.

Kurulan tesisin saatte 200 ton üretim yaptığını hatırlatan Mahçiçek, "Makinemiz yeni çalışmaya başladı. Dün itıbarıyla bin 400 ton asfalt üretmişiz. Bu demektir ki çok rahat 2 bin ton kapasiteyi yakalayacağız. Bir taraftan dediğimiz gibi müteahhitlerimiz çalışacak, bir taraftan da bizim ekiplerimiz çalışacak. Gündüz onlar, gece biz çalışacağız ve inşallah kış gelmeden asfalt sıkıntımız kalmayacak" diye konuştu.