Magazin

Ronaldo ne yer ne içer? İşin sırrı...

Abone Ol

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun 33 yaşında olması onu dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olmaktan alıkoymuyor. Peki sırrı ne? Dünyanın en iyilerinden biri olan ve süper bir yıldız olmayı sürdüren Ronaldo'nun bu başarısında sürekli çalışmasının yanı sıra katı bir biçimde uyduğu diyeti de rol oynuyor.

5 kez Ballon d'or ödülünü kazanan Ronaldo, diyetinde kalori sayısına sadık kalırken olağanüstü bir egzersiz programı uyguluyor.

Günü üç öğünle geçiren Ronaldo, kahvaltıda kendisini öğle yemeğine kadar idare edecek besini alıyor.

Klasik bir Ronaldo kahvaltısında peynir, kruvasan, avokadolu tost, yoğurt, ve meyve yer alıyor. Aynı zamanda taze sıkılmış meyve suyu ve kahve de kahvaltının bir parçası.

Düzenli yemeğin başarısının sırrı olduğunu düşünen Ronaldo arada küçük öğün araları da veriyor.

Öğle yemeğinde balık yemeyi tercih eden Ronaldo'nun favorisi morina. Bazen kılıç balığı ya da levrek de tadıyor. Yanında patates, soğan ve çırpılmış yumurtadan oluşan "bacalhau a braz" da var.

Cristano Ronaldo'nun aşçısı olan Şef Lavrador, Le10Sport'a yaptığı açıklamada "Ronaldo çok sorumlu bir sporcu ve her türlü yemeği yiyor. En çok sevdiği şey ise balık" diye konuştu.

Ronaldo daha önce FourFourTwo'ya protein diyetinin beslenmesinin anahtarı olduğunu söylemiş ve "Alkol, şekerli ve gazlı içecekler ile işlenmiş gıdalardan uzak duruyorum" demişti.

Taze meyve, sebze, tahıl ve yağsız protein içeren besinleri tercih ettiğini belirten Ronaldo bazen lüks bir restoranda yanında salatayla lüks biftek siparişi verdiğini de kabul ediyor.

Çok fazla abur cubur yemekten kaçınan Ronaldo için beslenmenin ana teması "balık ve bir dilim ekmek" demek.