Magazin

Samsung Galaxy Note 9 ipuçları geldi işte ilk fotoğraflar

Abone Ol

Hakkında çeşitli söylentiler olan Samsung Galaxy Note 9 sonunda kendini gösterdi. Sızıntı ustası Ben Geskin ile 91mobiles sitesi iş birliği yaparak, Note 9'un tasarımının nasıl olacağını ortaya koydu. Görünüşe göre Note 9 en azından tasarım açısından Note 8'den farklı olmayacak. İşte karşınızda Samsung Galaxy Note 9... 2018'in ilk yarısının sona ermesi ve birçok markanın amiral gemisi modellerini çıkarmasıyla birlikte, gözler yılın ikinci yarısında çıkması beklenen üst düzey telefonlara çevrildi. Şüphesiz olarak Galaxy Note 9 en çok beklenen cihazlardan biri. OnLeaks ve 91mobiles sitesi daha önce yaptıkları gibi bir ortalığa imza attılar ve Galaxy Note 9'un final tasarımını ortaya çıkardılar. Hatılarsanız geçmiş dönemde de bu iki ismin yayınladığı çalışmalar doğru çıkmıştı. Şimdi sırada ise Note 9 var.

Samsung Galaxy Note 9, S8'le birlikte başlayan Sonsuz Ekran (Infinity Display) tasarım dilini kullanıyor. Önemli ölçüde Note 8'le benzer olacak görnünüyor. Ekran yine üstten ve alttan ince çerçevelere sahip, düğmelerin ve bağlantı portlarının yeri de değişmemiş. En azından bu görsellere göre değişiklik yok.

Note 9'un arka kısmı Note 8'den biraz daha farklı. Parmak izi okuyucu ana kameranın hemen altına alınmış durumda. Fakat arka kısım Galaxy S9+'taki gibi dağınık görünmüyor. Parmak izi okuyucusunun arkada olması da, ekrana entegre parmak izi tarayıcısı iddialarını da yalanlamış oluyor.

Bir dönem Note 9'da ekran altına gömülü parmak izi okuyucusunun olacağı rapor edilmiş, fakat isimsiz sanayi kaynakları tarafından bu özelliğin Galaxy S10'a saklandığı söylenmişti.

91mobiles sitesine göre telefon 161.9 x 76.3 x 8.8 mm boyutlara sahip. Cihaz, Note 8'e göre 0.2 mm daha kalın görünüyor (Kaynak böyle olabileceğini belirtiyor). Ekran boyutu ise 6.3 inç.

Özelliklere gelecek olursak Samsung Galaxy Note 9'da 6.3 inç'lik QHD+ çözünürlüğünde ve 18.5:9 en-boy oranına sahip ekran var.

Note 9'a gücünü ise Exynos 9810 ve modifiye edilmiş Qualcomm Snapdragon 845 sistem çipi verecek. Sızıntı kaynaklarına göre cihazda 6 GB RAM ve 256 GB depolama alanı yer alacak.