Güncel

Tarhana Yıllardır Kahramanmaraşlıların Geçim Kaynağı Olmaya Devam Ediyor!

Abone Ol

Kahramanmaraş'ın yazın çerez, kışın da çorba olarak tüketilen tescilli lezzeti "Maraş tarhanası", yöre halkının geçim kaynağı haline geldi.

Kabuğu soyulmuş dövmenin pilav şeklinde pişirilip soğutulmasının ardından yoğurtla karıştırılıp "Çiğ" adı verilen özel sergilerde kurutulmasından elde edilen ve dayanıklı olması dolayısıyla dört mevsim tüketilebilen "Maraş tarhanası"na talep her geçen gün artıyor.

Artan talebi karşılamak amacıyla modern tesisler ile evlerde oluşturulan alanlarda geleneksel yöntemlerle üretilen ve çeşitli türleriyle dört mevsim tüketilebilen tarhana, paketlenmiş çerez halinde çeşitli ülkelere de ihraç ediliyor.

Firik, çerez ve çorbalık olarak kendine has tadı ve aromasıyla damaklarda ayrı bir lezzet bırakan tarhana, tok tutma ve organik olmasıyla da her kesimin damak zevkine hitap ediyor.