Magazin

Türkiye’nin en iyi çok beğenilen lezzetli 10 otantik restoranı

Abone Ol

JÜRİ: Mehmet Yaşin - Hürriyet Seyahat yazarı, Sahrap Soysal - Yemek programcısı, yazar, Refika Birgül - Yemek programcısı, Müge Akgün - Yeme-içme kültürü yazarı, Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara Temsilcisi, Aynur Tartan - TV programcısı, gazeteci, Nilay Örnek - Gazeteci, Ufuk Kaan Altın - Gurme, gazeteci, Hülya Ekşigil - Yemek yazarı, Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu

JÜRİ: Mehmet Yaşin - Hürriyet Seyahat yazarı, Sahrap Soysal - Yemek programcısı, yazar, Refika Birgül - Yemek programcısı, Müge Akgün - Yeme-içme kültürü yazarı, Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara Temsilcisi, Aynur Tartan - TV programcısı, gazeteci, Nilay Örnek - Gazeteci, Ufuk Kaan Altın - Gurme, gazeteci, Hülya Ekşigil - Yemek yazarı, Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu

JÜRİ: Mehmet Yaşin - Hürriyet Seyahat yazarı, Sahrap Soysal - Yemek programcısı, yazar, Refika Birgül - Yemek programcısı, Müge Akgün - Yeme-içme kültürü yazarı, Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara Temsilcisi, Aynur Tartan - TV programcısı, gazeteci, Nilay Örnek - Gazeteci, Ufuk Kaan Altın - Gurme, gazeteci, Hülya Ekşigil - Yemek yazarı, Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu

JÜRİ: Mehmet Yaşin - Hürriyet Seyahat yazarı, Sahrap Soysal - Yemek programcısı, yazar, Refika Birgül - Yemek programcısı, Müge Akgün - Yeme-içme kültürü yazarı, Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara Temsilcisi, Aynur Tartan - TV programcısı, gazeteci, Nilay Örnek - Gazeteci, Ufuk Kaan Altın - Gurme, gazeteci, Hülya Ekşigil - Yemek yazarı, Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu

THE GALATA HOUSE / İSTANBUL - (GÜRCÜ MUTFAĞI)Eskiden İngiliz karakolu olarak hizmet veren binada hizmet veren restoran mönüsünde başka lezzetler olsa da Gürcü mutfağıyla ünlü. Tarhunlu ve erik soslu kuzu haşlama ‘Çakapuli’yi mutlaka deneyin. Tatar ve Rus yemeklerini de tadabilirsiniz.

THE GALATA HOUSE / İSTANBUL - (GÜRCÜ MUTFAĞI)Eskiden İngiliz karakolu olarak hizmet veren binada hizmet veren restoran mönüsünde başka lezzetler olsa da Gürcü mutfağıyla ünlü. Tarhunlu ve erik soslu kuzu haşlama ‘Çakapuli’yi mutlaka deneyin. Tatar ve Rus yemeklerini de tadabilirsiniz.

THE GALATA HOUSE / İSTANBUL - (GÜRCÜ MUTFAĞI)Eskiden İngiliz karakolu olarak hizmet veren binada hizmet veren restoran mönüsünde başka lezzetler olsa da Gürcü mutfağıyla ünlü. Tarhunlu ve erik soslu kuzu haşlama ‘Çakapuli’yi mutlaka deneyin. Tatar ve Rus yemeklerini de tadabilirsiniz.

ANGELİNA / İZMİR (SEFERAD MUTFAĞI) 16. yy’da Türkiye’ye göç eden Yahudiler peşlerinde onlarca lezzetli tat getirdiler. Biskoços ve travados çok lezzetli. Aynur Tartan, “Seferad mutfağının en butiği ve en lezzetli adresi” olarak yorumluyor.

ANGELİNA / İZMİR (SEFERAD MUTFAĞI) 16. yy’da Türkiye’ye göç eden Yahudiler peşlerinde onlarca lezzetli tat getirdiler. Biskoços ve travados çok lezzetli. Aynur Tartan, “Seferad mutfağının en butiği ve en lezzetli adresi” olarak yorumluyor.

ANGELİNA / İZMİR (SEFERAD MUTFAĞI) 16. yy’da Türkiye’ye göç eden Yahudiler peşlerinde onlarca lezzetli tat getirdiler. Biskoços ve travados çok lezzetli. Aynur Tartan, “Seferad mutfağının en butiği ve en lezzetli adresi” olarak yorumluyor.

ANGELİNA / İZMİR (SEFERAD MUTFAĞI) 16. yy’da Türkiye’ye göç eden Yahudiler peşlerinde onlarca lezzetli tat getirdiler. Biskoços ve travados çok lezzetli. Aynur Tartan, “Seferad mutfağının en butiği ve en lezzetli adresi” olarak yorumluyor.

BARBA VASILIS / İSTANBUL (RUM MUTFAĞI)Balat’ın tarihi dokusunda Haliç manzaralı mekân tam bir Rum Meyhanesi. Çeşit çeşit lezzetli mezeleri, hoş ortamı ve deniz ürünleriyle öne çıkıyor. Müge Akgün, girit ezmesi ve tarağın müdavimi. Sabah kahvaltısı da oldukça iyi.

BARBA VASILIS / İSTANBUL (RUM MUTFAĞI)Balat’ın tarihi dokusunda Haliç manzaralı mekân tam bir Rum Meyhanesi. Çeşit çeşit lezzetli mezeleri, hoş ortamı ve deniz ürünleriyle öne çıkıyor. Müge Akgün, girit ezmesi ve tarağın müdavimi. Sabah kahvaltısı da oldukça iyi.

BARBA VASILIS / İSTANBUL (RUM MUTFAĞI)Balat’ın tarihi dokusunda Haliç manzaralı mekân tam bir Rum Meyhanesi. Çeşit çeşit lezzetli mezeleri, hoş ortamı ve deniz ürünleriyle öne çıkıyor. Müge Akgün, girit ezmesi ve tarağın müdavimi. Sabah kahvaltısı da oldukça iyi.

CERCİŞ MURAT KONAĞI / MARDİN (SÜRYANİ MUTFAĞI)Tarihi taş konakta uçsuzca uzanan Mezopotamya manzarasına karşı kim yemek yemek istemez? Tarçınlı, kuzu etli mahlepli pilav ve Süryanilerin 52 gün boyunca tuttukları orucun ardından yedikleri ilk etli yemek olan kitel raha’yı mutlaka tadın.

TAAM UYGUR / ANKARA - (UYGUR MUTFAĞI)Uygur Türkü Havvagül Kadıoğlu’nun işlettiği mekânda 40’tan fazla Orta Asya lezzetini tadabilirsiniz. Erdal İpekeşen, “Lokantanın yıldızları çüçvere, suykaşi çorbaları, samsa böreği, Leğmeni denen makarnalar” diye söylüyor.

TAAM UYGUR / ANKARA - (UYGUR MUTFAĞI)Uygur Türkü Havvagül Kadıoğlu’nun işlettiği mekânda 40’tan fazla Orta Asya lezzetini tadabilirsiniz. Erdal İpekeşen, “Lokantanın yıldızları çüçvere, suykaşi çorbaları, samsa böreği, Leğmeni denen makarnalar” diye söylüyor.

AYŞA BOŞNAK BÖREKÇİSİ / İZMİR (BOŞNAK MUTFAĞI)Zeytinyağlısından, patlıcan dolmasına, mantısından dillere destan Boşnak böreğine tüm lezzetler anne eli değmiş gibi. Yemeğin üstüne tadı ve sunumuyla bir de Boşnak kahvesi için. Restoranın taş mimarisi harika.

AYŞA BOŞNAK BÖREKÇİSİ / İZMİR (BOŞNAK MUTFAĞI)Zeytinyağlısından, patlıcan dolmasına, mantısından dillere destan Boşnak böreğine tüm lezzetler anne eli değmiş gibi. Yemeğin üstüne tadı ve sunumuyla bir de Boşnak kahvesi için. Restoranın taş mimarisi harika.

LIPA / İSTANBUL (BOŞNAK MUTFAĞI)Boşnak mahallesinin ortasındaki Boşnak meyhanesi... Salih Seçkin Sevinç, “İsli kuru et, isli sucuk, Boşnak köftesi (Plesevice ve boğma erik rakısının tadı harika” diye bahsediyor. Çalışanları da oldukça güler yüzlü.

LIPA / İSTANBUL (BOŞNAK MUTFAĞI)Boşnak mahallesinin ortasındaki Boşnak meyhanesi... Salih Seçkin Sevinç, “İsli kuru et, isli sucuk, Boşnak köftesi (Plesevice ve boğma erik rakısının tadı harika” diye bahsediyor. Çalışanları da oldukça güler yüzlü.

LIPA / İSTANBUL (BOŞNAK MUTFAĞI)Boşnak mahallesinin ortasındaki Boşnak meyhanesi... Salih Seçkin Sevinç, “İsli kuru et, isli sucuk, Boşnak köftesi (Plesevice ve boğma erik rakısının tadı harika” diye bahsediyor. Çalışanları da oldukça güler yüzlü.

KAFKAS KÜLTÜR EVİ / ESKİŞEHİR (ÇESKES MUTFAĞI)Hem Çerkes mutfağının lezzetlerini tadacak hem de burası dernek olduğu için Kafkas Kültürü’nün her parçasını yakından tanıyacaksınız. Sahrap Soysal, mısır unuyla yapılan ‘abista’ ve çerkes mantısı ‘haluj’u çok beğeniyor.

KAFKAS KÜLTÜR EVİ / ESKİŞEHİR (ÇESKES MUTFAĞI)Hem Çerkes mutfağının lezzetlerini tadacak hem de burası dernek olduğu için Kafkas Kültürü’nün her parçasını yakından tanıyacaksınız. Sahrap Soysal, mısır unuyla yapılan ‘abista’ ve çerkes mantısı ‘haluj’u çok beğeniyor.

KAFKAS KÜLTÜR EVİ / ESKİŞEHİR (ÇESKES MUTFAĞI)Hem Çerkes mutfağının lezzetlerini tadacak hem de burası dernek olduğu için Kafkas Kültürü’nün her parçasını yakından tanıyacaksınız. Sahrap Soysal, mısır unuyla yapılan ‘abista’ ve çerkes mantısı ‘haluj’u çok beğeniyor.

KAFKAS KÜLTÜR EVİ / ESKİŞEHİR (ÇESKES MUTFAĞI)Hem Çerkes mutfağının lezzetlerini tadacak hem de burası dernek olduğu için Kafkas Kültürü’nün her parçasını yakından tanıyacaksınız. Sahrap Soysal, mısır unuyla yapılan ‘abista’ ve çerkes mantısı ‘haluj’u çok beğeniyor.

JASH / İSTANBUL - (ERMENİ MUTFAĞI)Mekâna girdiğiniz anda tablolar, duvar işlemeleri ve çalan klasik müziklerle kendinizi bir İstanbul asilzadesinin evinde gibi hissediyorsunuz. Her yerde bulamayacağınız dalak çorbası ve dalak dolma tavasını mutlaka sipariş edin.