Magazin

Uluslararası ajansların seçtiği yılın fotoğrafları

Abone Ol

Uluslararası haber ajansları, 2016'nın en çarpıcı fotoğraflarını belirledi.

Türkiye'den de karelerin olduğu fotoğrafların ilki Brezilya’dan... Pernambuco eyaletinde yaşayan Solange Ferreira, Zika belirtileri gösteren mikrosefali hastası oğlu Jose Wesley’i bir kovanın içinde yıkarken… Ferreira, sürekli ağlayan oğlunun sadece su dolu kovaya koyulunca sakinleştiğini ve bu yöntemi hastanedeki bir hemşireden öğrendiğini belirtiyor.(Fotoğraf: Felipe Dana)

New York’taki bir vahşi yaşam parkında, Jimbo adlı devasa ayıyla oyun oynayan hayvan bakıcısı Jim Kowalczik. (Fotoğraf: Mike Groll)

Pakistanlı köylülerin, sel felaketiyle yıkılan evlerinin dışındaki korku dolu bekleyişleri (Fotoğraf: Mohammad Sajjad)

Pakistanlı köylülerin, sel felaketiyle yıkılan evlerinin dışındaki korku dolu bekleyişleri (Fotoğraf: Mohammad Sajjad)

Terör örgütü DEAŞ’ın saldırı düzenlediği Musul’un güneyindeki Kayara bölgesinde, ateşe verilmiş alanı izleyen bir adam. (Fotoğraf: Yasin Akgül)

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde eyalet meclisi önünde protesto yapan kamu görevlilerinden biri kameralara böyle yansıdı. (Fotoğraf: Yas Uyoshi Chiba)

Yıllardır süren iç çatışmalara sahne olan Yemen'in başkenti Sana'daki bir hastanede görüntülenen Uday Faysal adlı bu bebek, fotoğraf çekildikten iki gün sonra, beslenme yetersizliğinden hayatını kaybetti. (Fotoğraf: Maad al-Zikry)

Beyaz Rusya’da bir balık çiftliğinde çekilen bir kare... Balıkçının elinden kurtulmak için çırpınan bir balığın fotoğrafı. (Fotoğraf: Sergei Grits)

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki yeni yıl kutlamalarında, Copacabana kumsalında atılan havai fişekler görsel bir şölen sundu. (Fotoğraf: Mauro Pimentel)

ABD’nin New York şehrinde bir polis memuru siyahi bir adamı öldürünce, halk tepkisini göstermek amacıyla sokaklara döküldü. Charlotte sokaklarını saran göstericiler, ABD polisi tarafından püskürtülmeye çalışırken yakalanmış bir görüntü. (Fotoğraf: Jeff Siner)

Türkiye'den Yunan adalarına ulaşan Suriyeli bir göçmen, çocuğuyla birlikte yağmurdan böyle korundu. (Fotoğraf: Petros Giannakouris)

Savaşta bacaklarını kaybeden dört Filistinli arkadaş (Fotoğraf: Hatem Moussa)

Londra’da 1666 yılında meydana gelen ‘Büyük Yangın’, 2016’da yeniden canlandırıldı. Yangın sırasında gökyüzünde yükselen alevler, 120 metre boyunda bir heykel kullanılarak tasvir edildi. (Fotoğraf: Frank Augstein)

Brüksel'deki havalimanı saldırısında yaralanan iki kadının bu görüntüsü, kanlı eylem sonrası hafızalara kazınan karelerden biri oldu.(Fotoğraf: Ketevan Kardava)

Halep’teki bombalı saldırı sonrasında, bir binanın enkazından çıkarılan beş yaşındaki Ümran’ın kan ve toz içindeki korkulu bekleyişi uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. (Fotoğraf: Halep Haber Merkezi)

Soyuz MS uzay aracının, yeni mürettebatını Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürmek üzere roketini ateşlediği an (Fotoğraf: Dmitri Lovetsky)

İsrailli Arap çocuklar tarihi bir duvardan Akdeniz’e atlıyor. (Fotoğraf: Ariel Schalit)

Mısır’daki Giza Piramitleri'nde güneşin batışı. (Fotoğraf: Amr Nabil)

İspanya’da bu sene 26’ncısı düzenlenen İnsan Kulesi Yarışması’ndan ilginç bir fotoğraf (Fotoğraf: Emilio Morenatti)

İsviçre’deki bir üzüm bağında, alışılmışın dışındaki soğuk hava yüzünden üzümlerin zarar görmesini engellemek için yakılan ‘donmayı önleyici’ mumlar. (Fotoğraf: Gian Ehrenzeller)

Hindistan’ın Kalküta şehrinde çöken bir üst geçidin fotoğrafı. (Fotoğraf: Bikas Das)

Kuzey Kore’de Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir etkinlikte yer alan askeri paraşütçünün, havai fişek gösterisi sırasında ortaya çıkan görüntüsü... (Fotoğraf: Wong Maye-E)

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Lideri Nigel Farage, İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkmasını böyle kutladı. (Fotoğraf: Matt Dunham)

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Lideri Nigel Farage, İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkmasını böyle kutladı. (Fotoğraf: Matt Dunham)

Brezilya futbol takımı Chapecoense’yi taşıyan uçak Kolombiya’daki bir dağlık alana çakıldı. Olay yerine gelen kurtarma ekibi, uçak kazasında ölenlerin cansız bedenlerini taşırken çekilen bir görüntü. (Fotoğraf: Luis Benavides)

ABD’li sanatçı Spencer Tunick’in ‘Sea of Hull’ adlı enstalasyonunda yer alan gönüllüler, çıplak ve maviye boyanmış bir şekilde böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Jon Super)

Meksika’da sürücülere kısıtlama getirilmesini protesto eden bir taksi sürücüsü, polislerin sert müdahalesiyle karşılaştı. (Fotoğraf: Eduardo Verdugo)

Almanya’da otomobillerin teslimatının yapıldığı bir kulede Volkswagen markası, arabalarını medyaya tanıttı. (Fotoğraf: Markus Schreiber)

Güney Kore ordusuna bağlı merasim kıtasına mensup askerlerin, Silahlı Kuvvetler Günü’nü anma törenindeki görüntüsü. (Fotoğraf: Lee Jin-man)

Almanya’daki bir vahşi yaşam parkında birbiriyle kavga eden kırmızı geyikler... (Fotoğraf: Markus Schreiber)

Tokyo’daki bir moda ve tasarım sergisinde canlı bir model kullanılarak oluşturulan “Narsizm: Kamuflaj odası” adlı enstalasyon (Fotoğraf: Eugene Hoshiko)

Beyaz Rusya’da güneşin batışıyla gökyüzünde adeta bir renk cümbüşü oluşturan sığırcık sürüsü (Fotoğraf: Sergei Grits)

ABD'nin California eyaletinin Santa Monica kıyılarında gün ağarırken ortaya çıkan bir gökkuşağı (Fotoğraf: Reed Saxon)

ABD First Lady’si Michelle Obama’nın dünyadaki kız çocuklarının eğitim koşullarını geliştirmek için başlattığı küresel turun son ayağı olan İspanya ziyaretinde arabada çekilmiş bir kare. (Fotoğraf: Daniel Ochoa de Olza)

Şu an Filipinler Devlet Başkanı olan Rodrigo Duterte’nin seçim kampanyası sırasında yanağını sıkan bir taraftarı. (Fotoğraf: Bullit Marquez)

Almanya’da turna kuşlarının gün batımında göç ederken çekilmiş fotoğrafı. (Fotoğraf: Jens Meyer)

Londra’da düzenlenen askeri geçit töreninde Buckingham Sarayı’nın balkonundan halkı selamlayan İngiliz Kraliyet Ailesi. (Fotoğraf: Tim Ireland)

Paris Moda Haftası’nda gerçekleşen Chanel defilesinden bir kare. (Fotoğraf: Francois Mori)

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları’nda güreş dalında yarışan Fransız Zelimkhan Khadjiev ve Japon Sohsuke Takatani. (Fotoğraf: Charlie Riedel)

İtalya’nın Amatrice kasabasındaki tarihi bir bölge, deprem sonrasında bu hale geldi. (Fotoğraf: Gregorio Borgia)

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Thufa Tepesi (Fotoğraf: Frank Augstein)

Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta Akdeniz kıyılarında, çöplerin arasında oltayla balık avlamaya çalışan bir adam. (Fotoğraf: Hassan Ammar)

Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te, ormandaki bir alakarga, mısır tanelerini yakalamaya çalışıyor. (Fotoğraf: Sergei Grits)

Malezya’daki bir milli parkta koruma altına alınan Nuan Nuan adlı devasa panda... (Fotoğraf: Joshua Paul)

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de hemşirelerce kovaya koyularak tartılan bir çocuk... BM'nin yaptığı tahminlere göre, 2.5 milyonluk Orta Afrika Cumhuriyeti'nin yaklaşık yarısı açlıkla mücadele ediyor. (Fotoğraf: Jerome Delay)

Baltık Denizi'ndeki bir kumsalda, şezlongların üzerinden gökyüzüne kanat çarpan martılar... (Fotoğraf: Michael Probst)

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki "Kurtarıcı İsa" heykelinin ardında yükselen güneş. (Fotoğraf: Felipe Dana)

ABD’nin Louisville şehrindeki Muhammed Ali Merkezi’nde, ünlü boksörün ölüm ilanının yer aldığı postere bakan bir ziyaretçi. (Fotoğraf: David Goldman)

Rusya’nın in St.Petersburg şehrindeki Saray Meydanı'nda, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan tankların yanından yürüyen insanlar... (Fotoğraf: Dmitri Lovetsky)

Las Vegas’ta, sanatçı Ugo Rondinone tarafından yapılan ‘Yedi Büyülü Dağ’ eseri... (Fotoğraf: John Locher)

Almanya’da L401 otobanında kanola çiçek tarlalarının arasında yol alan bir araç. (Fotoğraf: Julian Stratenschulte)

ABD'deki başkanlık seçimi kampanyaları sırasında Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın ABD bayrağıyla poz verdiği an. (Fotoğraf: Paul Sancya)

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel’de düzenlenen AB zirvesinin ikinci gününde böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Olivier Matthys)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD'nin Seçilmiş Başkanı Donald Trump’ın öpüşürken resmedildiği grafitinin önünde öpüşen bir çift. (Fotoğraf: AP)

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Alabino bölgesinde düzenlenen bir uluslararası askeri yarışmaya katılan tank, arazide ilerlerken... (Fotoğraf: Vadim Savitsky)

Yunanistan sınırında üzerinde ‘Sınırı geçmelerine izin verin’ yazan bir çadıra gölgesi vuran mülteci çocuklar... (Fotoğraf: Gregorio Borgia)

Ekvador’un Pasifik Okyanusu kıyılarında meydana gelen depremde, yıkılan evinin yanında ağlayan bir kadının fotoğrafı... (Fotoğraf: Dolores Ochoa)

İngiltere’nin eski Başbakanı David Cameron’ın, eşi Samantha ve çocukları Nancy, Elwen, Florence ile birbirlerine sarıldığı an kameralara böyle yansıdı. (Fotoğraf: Kirsty Wigglesworth)

Tutucu bir Hıristiyan mezhebi olan Amişlerin, Pasifik Okyanusu’yla ilk teması. (Fotoğraf: Gregory Bull)

Almanya’nın Frankfurt şehrinde ayçiçeğine uçan bir arının fotoğrafı... (Fotoğraf: Michael Probst)

Yunanistan'ın başkenti Atina’daki bir lunaparkta salıncakta sallanarak güneşin batışını izleyen insanlar. (Fotoğraf: Petros Giannakouris)

İngiltere'nin başkenti Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nde ‘Sensational Butterflies’ (Sansasyonel Kelebekler) sergisinde yer alan bir fotoğraf... (Fotoğraf: Kirsty Wigglesworth)

Fransa’nın güneyinde ‘Calais' göçmen kampında çıkan yangın sonrasında, insanlar çadırlarındaki eşyalarını kucaklayarak yangından böyle kaçtı. (Fotoğraf: Thibault Camus)

15 Temmuz'daki darbe girişimini izleyen günlerde, darbe karşıtları Taksim Meydanı'nda protesto gösterileri düzenledi. (Fotoğraf: Emrah Gurel)

Ocak ayında hayatını kaybeden efsanevi İngiliz şarkıcı David Bowie’yi anmak için bir araya gelen hayranları, ünlü sanatçının ressam Jimmy C. tarafından resmedilen duvar posteri önünde böyle toplandı. (Fotoğraf: Tim Ireland)

Uganda’daki heyecanlı seçmenler, oy pusulalarının yer aldığı kutuyu tutan Uganda polisinin etrafını sarınca ortaya bu görüntü çıktı. (Fotoğraf: Ben Curtis)

Meksikalı askerler, ‘El Chapo’(Bücür) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’i yüksek güvenlikli hapishaneye götürürken… (Fotoğraf: Eduardo Verdugo)

Haiti’yi vuran Matthew Kasırgası’nda ölen hamile bir kadının tabutunu taşıyan yerliler… (Fotoğraf: Dieu Nalio Chery)

ABD’deki bir eşcinsel kulübe yapılan saldırı sonrasında hayatını kaybeden onlarca insan, Orlando kentindeki Dr. P. Philips Merkezi’nde düzenlenen bir törenle anıldı. (Fotoğraf: Loren Elliott)

ABD’deki bir eşcinsel kulübe yapılan saldırı sonrasında hayatını kaybeden onlarca insan, Orlando kentindeki Dr. P. Philips Merkezi’nde düzenlenen bir törenle anıldı. (Fotoğraf: Loren Elliott)

Belçika'nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havaalanı’nda terör örgütü DEAŞ’ın düzenlediği canlı bomba saldırısı sonrasında çekilen bgörüntü. (Fotoğraf: Michel Spingler)

Brezilya’nın Pernambuco eyaletinde, Daniele Ferreira dos Santos adlı bir kadın, mikrosefali hastalığıyla doğan oğlunu kucağında taşırken… (Fotoğraf: Felipe Dana)

Fransa’nın kuzeyinde yer alan Calais kentindeki mülteci kampının havadan çekilmiş görüntüsü... (Fotoğraf: Thibault Camus)

New York’un Chelsea semtindeki bombalı saldırıları gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Ahmad Khan Rahami, ABD polisiyle silahlı çatışmaya girdi ve gözaltına alındı. (Fotoğraf: Ed Murray)

Gazze’deki Filistinli gençlerin, atılan bombanın etkisiyle harabeye dönen bir binanın önünde çekilmiş ilginç görüntüsü. (Fotoğraf: Moh Ammed Abed)

Cinsel taciz suçlamalarıyla gündeme gelen ABD’li ünlü aktör ve komedyen Bill Cosby... (Fotoğraf: Mel Evans)

Almanya’da çarpışan iki trenin olduğu bölgeye kurtarma ekipleri müdahale ederken havadan yakalanmış bir görüntü... (Fotoğraf: Matthias Schrader)

Ekvador’da eşyalarını kamyona yükleyen bir aile, şiddetli deprem sonrasında çatlayan otobanda yol almaya çalışıyor… (Fotoğraf: Dolores Ochoa)

Paris Moda Haftası’nda Jean-Paul Gaultier Haute Couture Sonbahar-Kış kreasyonunun görücüye sunulduğu defileden bir kare. (Fotoğraf: Thibault Camus)

Dini tören sırasında tökezleyerek düşmek üzere olan Papa Françesko'ya Vatikan Tören Amiri Guido Marini yardım ederken... (Fotoğraf: Gregorio Borgia)

Orlando kentindeki eşcinsel kulübe düzenlenen kanlı saldırı sonrasında, ABD polisi kurbanların endişeli ailelerini olay yerinden uzak tutmaya çalışırken... (Fotoğraf: Phelan M. Ebenhack)

Almanya’nın Münih şehrindeki Olympia alışveriş merkezinde silahlı bir saldırgan dokuz kişiyi öldürdükten sonra, olay yerinde bulunan insanların kaçış anı böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Sebastian Widmann)

New York’taki Apollo Tiyatrosu önünde toplanan insanlar, 2016 yılında hayatını kaybeden dünyaca ünlü şarkıcı Prince’in fotoğrafının yer aldığı bir tişörtü imzalayarak, anıtın bulunduğu yere çiçekler bıraktı. (Fotoğraf: Andres Kudacki)

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Karada mahallesine bir kamyonla düzenlenen canlı bomba saldırısı sonrası yaralanan dört yaşındaki Asal Ahmed babasının kucağında... (Fotoğraf: Hadi Mizban)

Libya’nın Misrata kentinde DEAŞ militanlarına ateş açan bir grup Libyalı... (Fotoğraf: Manu Brabo)

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, katıldıkları darbe karşıtı gösteride hayatını kaybeden Mustafa Cambaz, Erol ve Abdullah Ocak’ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözyaşlarını tutamadığı an... (Fotoğraf: Emrah Gurel)

Tayland halkı sevilen Kral Bhumibol Adulyadej’i sonsuzluğa uğurlarken… (Fotoğraf: Wason Wanichakorn)

Çin’in başkenti Pekin’de on binlerce insan, 1989 yılındaki askeri müdahaleler sırasında hayatını kaybedenleri anmak için bir araya geldi. (Fotoğraf: Kin Cheung)

Ekvador’daki deprem sonrasında harabeye dönen bir binanın görüntüsü... (Fotoğraf: Dolores Ochoa)

Hindistan’ın Keşmir bölgesinde, protestocular tarafından atılan bir biber gazına ayağıyla tekme atarken düşen bir Hint askeri… (Fotoğraf: Dar Yasin)

İngiltere’nin eski Başbakanı David Cameron, Buckingham Sarayı’na giderek Kraliçe 2'nci Elizabeth’e istifasını vermeden önce ailesinin yanında basın toplantısı düzenledi. (Fotoğraf: Oli Scarff)

Zika virüsü taşıyan aedes aegypti cinsi sivrisinekler:.. (Fotoğraf: Felipe Dana)

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Arjantin’deki davette dansçılarla tango yaparken… (Fotoğraf: Pablo Martinez Monsivais)

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, seçim kampanyaları sırasında Başkan Yardımcısı Adayı olarak açıkladığı Mike Pence ile böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Mary Altaffer)

ABD'nin California eyaletinde yangın sonrasında küle dönen ağaçlar... (Fotoğraf: Noah Berger)

Kenya’da göstericileri göz yaşartıcı gaz ile uzaklaştırmaya çalışan polis... (Fotoğraf: Ben Curtis)

ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Partili Başkan Adayı Hillary Clinton’a sarılırken... (Fotoğraf: Carolyn Kaster)

Dünyaca ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp'ı öldürmekten yargılandığı davada, kız arkadaşını hırsız sandığı için vurduğunu kanıtlamaya çalıştı. Güney Afrikalı atlet, duruşmalardan birinde, protez bacakları olmadan ne kadar zorlandığını göstermek için protezleri olmadan mahkeme salonunda yürüdü. Oldukça zorlandığı görülen Pistorius, yürürken gözyaşlarını tutamadı. Pistorius yürürken Steenkamp'ın babası da onu izledi. (Fotoğraf: Siphiwe Sibeko)

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge'daki gösteriler sırasında protestocularla polisin çatışmasını engellemeye çalışan bir adam böyle görüntülendi. (FotoğrafÇ: Max Becherer)

Kenya'nın başkenti Nairobi'de polis, güvenlik güçlerinden kaçarken takılıp düşen bir protestocuyu defalarca tekmeliyor.(Fotoğraf: Ben Curtis)

Brüksel'deki terör saldırılarının ardından gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşundan bir kare... (Fotoğraf: Martin Meissner)

İtalya'nın Amatrice kasabasında yıkılan binaların enkazına bakan bir itfaiyeci ve bir askerin çaresizliğini ortaya koyan bu fotoğraf, 6.6 büyüklüğündeki depremin sembol karelerinden biri oldu.(Fotoğraf: Massimo Percossi)

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıların silaha erişimini kontrol altına alacak yeni düzenlemeler getirmek için atacakları adımları açıkladı. Obama, ABD'de yaklaşık dört yıl önce bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda katledilen 20 çocuk için gerçekleştirilen anma töreni sırasında yaptığı açıklamada gözyaşlarını tutamadı.(Fotoğraf: Carolyn Kaster)

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde bir bisiklet yolunun çökmesi sonucu ölenlerin cansız bedenleri böyle görüntülendi. Bazı tatilcilerin ise yanı başlarındaki cesetlere rağmen top oynamayı sürdürdüğü görüldü. (Fotoğraf: Felipe Dana)

Küba Devlet Başkanı Raul Castro ve ABD'li mevkidaşı Barack Obama, Havana'da Küba Milli Takımı ve Tampa Bay Rays ekipleri arasındaki beyzbol maçını izliyor. (Fotoğraf: Ismael Francisco)

Yunanistan'a giderken batan kaçak göçmen teknesindeki bir çocuğun cansız bedeni, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde sahile vurdu. (Fotoğraf: Halit Onur Sandal)

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ve Demokrat rakibi Hillary Clinton, 8 Kasım'daki seçimlerden önceki ikinci münazara için St. Louis kentindeki Washington Üniversitesi'nde kozlarını paylaştı. (Fotoğraf: Patrick Semansky)

Libya kıyılarında devrilen tekneden atlamaya çalışan mülteciler... (Fotoğraf: AP)

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun küllerini taşıyan araç konvoyu... (Fotoğraf: Dario Lopez-Mills)

Rus polisi ve Acil Durum Bakanlığı görevlileri, Moskova’nın güneyindeki Rostov-on-Don Havaalanı yakınlarında düşen uçağın enkazında inceleme yaparken... (Fotoğraf/AP)

Fransa’nın Nice kentindeki terör saldırsında ölenleri anmak için, Fransız halkı olay yerine çiçekler bıraktı. (Fotoğraf: Laurent Cipriani)

Küba Komünist Parti'nin 7'nci Kongresi'ne katılan Fidel Castro, kardeşi Raul Castro ve Merkez Komite İkinci Kâtibi Jose Ramon Machado Ventura... (Fotoğraf: Ismael Francisco)

ABD'de 8 Kasım'daki seçimlerden yaklaşık altı ay önce Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın, Arizona eyaletinin Tucson kentinde düzenlendiği mitingden bir kare. Bir Trump yanlısı tarafından yumruklanan Bryan Sanders adlı protestocu, miting alanından böyle çıkarıldı. (Fotoğraf: Mike Christy)

Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısında kullanılan tır, katliamın ardından görevlilerce böyle incelendi. (Fotoğraf: Sasha Goldsmith)

Makedonya'dan Sırbistan'a geçtikten sonra kar fırtınasına yakalanan göçmenler... (Fotoğraf: Visar Kryeziu)

Akdeniz'deki kurtarma operasyonunda, aşırı yolcu bindirilen bir ahşap teknede bulunan ve çoğu Eritreli olan göçmenlerin imdadına sivil toplum gönüllüleri yetişti. (Fotoğraf: Emilio Morenatti, File)

Irak'ta Musul kenti yakınlarındaki Kayara kasabasında terör örgütü DEAŞ tarafından tahrip edilen mezarlıkta çekilen bir kare. Bir aile, akrabalarının mezarının başında yas tutuyor. (Fotoğraf: Marko Drobnjakovic)

Kenya'nın başkenti Nairobi'de çöken bir binanın enkazında altı gün boyunca yaşam mücadelesi veren bir kadın böyle kurtarıldı. (Fotoğraf: Ben Curtis)

Adı sonradan "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olan Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan yoldaki bir darbe karşıtı böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Emrah Gurel)

Yunanistan'ın kuzeyindeki İdomeni mülteci kampında çizgi film izletilen çocuklar... (Fotoğraf: Vadim Ghirda)

Felluce'deki güvenlik güçlerine katılan Iraklı polisler böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Rwa Faisal)

Musul'da DEAŞ kontrolündeki bölgeye ilerleyen Iraklı özel kuvvetlerin yakınlarında patlayan bomba yüklü bir araç...(Fotoğraf: Felipe Dana)

Suriye'deki tarihi Palmira kasabasından kaçan bir Suriyeli... (Fotoğraf: Hassan Ammar)

Musul'un yaklaşık 30 kilometre doğusundaki Hazer cephesine doğru yol alan peşmerge konvoyu... (Fotoğraf: Bram Janssen)